Τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών για τους κινδύνους του παρεμπορίου, αλλά και για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τού Παρατηρητηρίου Τιμών, ξεκινά το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Όπως τονίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΝ υπό τον υπουργό Κ.Χατζηδάκη και τη συμμετοχή φορέων της αγοράς και αρμόδιες υπηρεσίες, η αντιμετώπιση του παρεμπορίου που έχει προσλάβει ανεξέλεκτες διαστάσεις με σοβαρές συνέπειες στην οικονομία και στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, για την παραγωγή των συγκεκριμένων τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων δεν επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός του υπουργείου. Η παραγωγή έγινε εξ ολοκλήρου από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και η μετάδοση των spot είναι δωρεάν (Αρ. απόφασης ΕΣΡ: 234 – 16.08.2012).

Σε ό,τι αφορά το Παρατηρητήριο Τιμών (www.e-prices.gr), όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των καταναλωτών και παρέχει τη δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων μέσω της παρακολούθησης και σύγκρισης των τιμών πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα.

Θεωρήθηκε, λοιπόν, σκόπιμη η προβολή του για να γίνει μεγαλύτερη χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει.

Για την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος του παρεμπορίου θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες του υπουργείου, ενώ και στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΙΤΗΣΕΕ θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, Κ.Μίχαλος, επανέφερε την πρότασή του για τη σύσταση ενός αυτόνομου Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου, ενώ το ζήτημα πάταξης του παρεμπορίου είχαν θίξει από κοινού πρόσφατα ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο υπομνήματός τους προς το υπουργείο Οικονομικών με προτάσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στη ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του κ. Χατζηδάκη, συμμετείχαν ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γ. Στεργίου, ο γενικός γραμματέας υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Αθ. Ανδρεουλάκος, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος, ο γενικός διευθυντής Τελωνείων Κ. Νιχωρίτης, η αναπληρωτής Περιφερειάρχης Αττικής Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ. Δ. Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων Λ. Παπακοσμάς, η προϊσταμένη Κεντρικού Σχεδιασμού Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών, Μαρία Δουβίκα, ο διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιώς, Δ. Παπαματθαίου και εκ μέρους τού Λιμενικού Σώματος, ο αρχιπλοίαρχος Ι. Καραγεωργόπουλος.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook