Το πακέτο μέτρων έως 13,5 δισ. ευρώ αναμένεται να παρουσιάσει στον Ζακ-Κλόντ Γιούνκερ ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα στην Αθήνα.

Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να εξασφαλίσει τη στήριξη του προέδρου του Eurogroup στις προσπάθειες που καταβάλλει η Αθήνα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, έχει τηρήσει επανειλημμένως σαφείς αποστάσεις από ακραίες τοποθετήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με την Ελλάδα.

Μόλις δύο 24ωρα πριν από την άφιξη του στην Αθήνα χαρακτήρισε «άνευ νοήματος φλυαρία και πολεμοχαρή ρητορική» τα σενάρια αποβολής χωρών από την Ευρωζώνη.

Ακόμη και μόνο από θεσμικής απόψεως, κρίνεται σημαντικό το να πείσει η ελληνική πλευρά τον πρόεδρο του Eurogroup για τις προθέσεις της, εν όψει και της ολοκλήρωσης της εκτίμησης της τρόικας το Σεπτέμβριο για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, και των κρίσιμων συνόδων του Eurogroup στα μέσα του ίδιου μήνα και της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου.

Ο κ. Γιούνκερ θα φτάσει στην Αθήνα στη 1 το μεσημέρι και στις 5:30 το απόγευμα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά.

Μετά το τέλος της συνάντησης, θα γίνουν οι επίσημες δηλώσεις. Όπως αναφέρουν Τα «Νέα» της Τετάρτης, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ευελπιστούν ότι στις κοινές δηλώσεις, ο κ. Γιούνκερ θα επικροτήσει την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, θα προβάλει την αξιοπιστία της και θα εκπέμψει νέο ηχηρό μήνυμα υπέρ της θέσης της Ελλάδας στην ομάδα του ευρώ.

Ενδεχομένως να δώσει και ένα σήμα υπέρ της επιμήκυνσης, το οποίο θα φθάσει έως το Βερολίνο και το Παρίσι πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την άφιξη Γιούνκερ δημοσιεύθηκε η συνέντευξη Σαμαρά στη γερμανική Bild, όπου σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Το μόνο που ζητάμε είναι λίγο χώρο να αναπνεύσουμε, να πάρει η οικονομία μπροστά και να αυξηθούν τα έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει και περισσότερα χρήματα».

* Ο επικεφαλής του Eurogroup θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook