Η Ελλάδα θα λάβει μέτρα «ονομαστικής αξίας», ύψους 13,5 δισ. ευρώ περίπου, στην επόμενη διετία, ώστε να αντισταθμίσει τα μειωμένα φορολογικά έσοδα από τις επικείμενες περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Reuters.

Βάσει του νέου σχεδίου διάσωσης ύψους 130 δισ. ευρώ η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει την επόμενη διετία σε καθαρή εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ ή 5,5% του ΑΕΠ την επόμενη διετία.

«Για να έχεις περικοπές με καθαρή απόδοση 11,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να λάβεις μέτρα ονομαστικής αξίας 13,5 δισ. ευρώ. Οι (νέες) περικοπές στις συντάξεις θα μειώσουν επί παραδείγματι τα φορολογικά έσοδα, αυτό πρέπει να αναπληρωθεί», είπε ο αξιωματούχος.

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση που σημειώνεται στην οριστικοποίηση των μέτρων, είπε ότι ο βασικός λόγος είναι οι περικοπές στις συντάξεις.

«Προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο δυνατό μίγμα και μια δίκαιη φορολόγηση των συντάξεων, πρέπει επίσης να προστατεύσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις», σημείωσε.

«Ένα δεύτερο θέμα για το οποίο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε είναι η εφεδρεία», προσέθεσε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook