Το Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης ανακοινώνει ότι στις 8 – 30 Σεπτεμβρίου 2012 θα παραθέσει στο Νεώριο του Μόρο, στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, έκθεση με θέμα «Θαλάσσια Ρύπανση και Απόβλητα».

Η έκθεση παρουσιάζει πληροφοριακό, καθώς και φωτογραφικό, υλικό, σχετικό με επιλεγμένα θέματα ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όπως πηγές ρύπανσης θαλάσσιων υδάτων, πετρελαιοκηλίδες, σκουπίδια, ναυάγια, ραδιενέργεια, ηχορύπανση, κα.. Παράλληλα, παρουσιάζει στοιχεία τοπικού ενδιαφέροντος, όπως τα προστατευόμενα θαλάσσια είδη της Κρήτης, αλλά και τις παραλίες των Χανίων με Γαλάζιες Σημαίες.

Πρόκειται για μια έκθεση η οποία στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό επί του θέματος της θαλάσσιας ρύπανσης, κάνοντάς το παράλληλα να συνειδητοποιήσει τις ακριβείς διαστάσεις του προβλήματος, αλλά και τις ευθύνες, που κάθε ένας από εμάς έχει.

Το υλικό της έκθεσης είναι σε δύο γλώσσες, Ελληνική και Αγγλική, ώστε να μπορεί να απευθυνθεί και στους πολλούς ξένους επισκέπτες της πόλης μας.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα δοθούν και ορισμένες ομιλίες, από Καθηγητές και Συνεργάτες του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ ακόμη δίνεται η δυνατότητα ξενάγησης μαθητών σχολείων και γκρουπ γενικότερα. Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 – Ώρα 20:00

Εγκαίνια Έκθεσης

– Χαιρετισμοί

– Ομιλία Πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωάννη Φίλη
«Η τραγωδία των θαλασσών»

– Ομιλία Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελου Γιδαράκου
«Ρύπανση θαλάσσιου περιβάλλοντος από ναυάγια»

– Ομιλία κ. Λουκά Λιγνού από Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond
«Sea Diamond: μια εν δυνάμει πηγή ρύπανσης»

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 – Ώρα 20:00

Ομιλία Συνεργάτιδας Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Μαρίας Αϊβαλιώτη
«Θαλάσσια ρύπανση και απόβλητα: ένας σύντομος απολογισμός»

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 – Ώρα 20:00

Ομιλία Λέκτορα Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Δανάης Βενιέρη
«Μικροβιολογική μόλυνση των θαλάσσιων υδάτων»

Από 17 έως 28 Σεπτεμβρίου 2012
Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή – Ώρα 10:00 έως 13:00

Ξενάγηση μαθητών – σπουδαστών – γκρουπ στην έκθεση από επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook