Τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Βιάννου στο Νομό Ηρακλείου επισκέφτηκαν την Τρίτη 21/8/2012 ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων Δρ. Κώστας Χαρτζουλάκης και ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ελαιοκομίας Δρ. Γιώργος Κουμπούρης στα πλαίσια συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή. Στη συνάντηση με το δήμαρχο κ. Π. Μπαριτάκη ενημερώθηκαν για προβλήματα από τη πυρκαγιά και συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου με το Ινστιτούτο στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Στη συνέχεια οι ερευνητές του Ινστιτούτου με τον αντιδήμαρχο κ. Ε. Αγαπουλάκη πραγματοποίησαν εκτενή αυτοψία στις περιοχές που πλήγηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά, συνομίλησαν με παραγωγούς και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σε κεντρικά σημεία των πληγέντων χωριών για τις βασικές ενέργειες αποκατάστασης των ελαιώνων.

Tο απόγευμα στο χώρο του Δημαρχείου παρουσίασαν αναλυτικά τις προτεραιότητες και το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που πρέπει να υλοποιηθούν για την καλύτερη και ταχύτερη αποκατάσταση των ελαιώνων και του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook