Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Μιχ. Κριτσωτάκης, επισκέφτηκε σήμερα το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ζ. Καλογεράκη και αντιδημάρχους του Δήμου καθώς και με τον πρόεδρο της «Πρωτοβουλίας πολιτών για τη διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδος» κ. Μάρα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν:

• Προβλήματα λειτουργίας των περιφερειακών Δήμων και ιδιαίτερα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα πλαίσια του «Καλλικράτη», όπως οι ασάφειες του «Καλλικράτη», το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τ.Α. α’ βαθμού χωρίς την αναγκαία στελέχωση δομών και υπηρεσιών και χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση κ.α.

• Η ανάγκη ανάδειξης των αρχαιοτήτων της περιοχής και προστασίας τους από λαθρανασκαφές και κλοπές, που καταγγέλλεται ότι λαμβάνουν χώρα.

• Το σχεδιαζόμενο «αεροδρόμιο Καστελλίου», που καθυστερεί – καρκινοβατεί – σχεδιάζεται λάθος.

• και γενικότερα θέματα του Δήμου όπως η αξιοποίηση του φράγματος Πανοράματος, το οποίο είναι έτοιμο δύο χρόνια τώρα αλλά χωρίς δίκτυα διανομής (!), η αναγκαιότητα ΣΧΟΑΠ της περιοχής, η έλλειψη προσωπικού (με τη λήξη των συμβάσεων τον Απρίλιο, θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην αποκομιδή απορριμμάτων) κ.α..

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «καλλικρατικοί» δήμοι ξεκινούν από το πώς δομήθηκαν, από τον ίδιο το νόμο δηλαδή αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Για το σχεδιαζόμενο «αεροδρόμιο Καστελλίου», ο Μ. Κριτσωτάκης, επισήμανε την ανάγκη να είναι Δημόσιο και όχι ιδιωτικό, Πολιτικό και όχι στρατιωτικό, να τηρηθούν αυστηρά οι όροι μιας πραγματικής ΜΠΕ και να ληφθεί μέριμνα για τις αρχαιότητες της περιοχής, να γίνουν τα απαραίτητα συνοδά έργα και να αποσαφηνιστούν και διασφαλιστούν από πριν τα αντισταθμιστικά, για την περιοχή και τους κατοίκους, οφέλη.