Νέο νηπιαγωγείο με πρωτοποριακό σχεδιασμό θα αποκτήσει σύντομα η συνοικία της Θερίσου στη συμβολή των οδών Λασαίας και Αυλώνος μετά τη δημοπράτηση κατασκευής του κτιρίου από το Δήμο Ηρακλείου που ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο στον πρόσφατο διαγωνισμό με ποσοστό έκπτωσης 52,81%.

Το έργο αφορά στην ανέγερση του 23ου Ολοήμερου διθέσιου Νηπιαγωγείου στην περιοχή με συνολικό προϋπολογισμό 900.000,00 Ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στα πλαίσια του Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013

 Με την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου ανακουφίζονται γονείς και μαθητές, δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, λόγω του κτιριακού προβλήματος που υπάρχει σε πολλές περιοχές .

« Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται βελτιώνοντας τις υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο και να επενδύει στο μέλλον των παιδιών μας που δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο», είπε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το κτίριο θα κατασκευαστεί με προδιαγραφές που θα καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή .

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η μορφοποίηση της εξωτερικής επιφάνειας του κτιρίου αντιμετωπίζεται σαν απεικόνιση από κομμάτια οδοντωτής συναρμολόγησης (jigsaw puzzle) με υλικό από εμφανές σκυρόδεμα με σκοτίες και χρωματισμό.

Στο δώμα του προβλέπεται φύτευση ενώ στον αύλειο χώρο προβλέπεται διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, δεντροφύτευση, παιδική χαρά και χώρος στάθμευσης. Το Νηπιαγωγείο διατάσσεται σε δύο βασικούς όγκους, εκ των οποίων ο ένας περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, την αίθουσα σίτισης και την αίθουσα ανάπαυσης νηπίων και χώρους υγιεινής.

Ο δεύτερος όγκος περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χωλ-αναμονή και γραφείο.Tις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί και η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook