Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ξεπεραστούν οι όποιες διαφωνίες στο θέμα της εφεδρείας, ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος λέγοντας πως «το σχέδιο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς για τη διαδικασία των ωριμάνσεων, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μπορεί να αντικαταστήσει το ζήτημα της εφεδρείας».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ τόνισε πως «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Πρέπει να κλείσουν, να συγχωνευτούν οργανισμοί και να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα στους εταίρους μας ότι κάτι προχωράει σε αυτή τη χώρα…».

Όπως είπε, για το 2012 δεν θα υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και κυρίως των ένστολων, χωρίς να υπάρχει όμως δέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών, για τα επόμενα χρόνια. «Η δέσμευση που υπάρχει από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι, τουλάχιστον για φέτος δεν θα υπάρχει καμία μείωση, τουλάχιστον για το 2012», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη στήριξή του στην κυβέρνηση επανέλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομιλία του κ. Κουβέλη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπήκε στις λεπτομέρειες των μέτρων. Όπως είπε, το νέο πακέτο μέτρων δεν του έχει δοθεί για να μπορεί να το παρουσιάσει.

Επίσης ο κ. Κουβέλης τόνισε πως ο ρόλος της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση είναι να εγγυηθεί την προστασία των κοινωνικά αδύναμων και να πιέσει ώστε τα νέα μέτρα να είναι δικαιότερα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας ο βουλευτής κ. Οδυσσέας Βουδούρης μοίρασε επιστολή προς τους συναδέλφους του βουλευτές. Στην επιστολή αυτή υπογραμμίζει πως δεν τηρείται η προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης.

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ συνεχίζεται.

protothema.gr