Προκλητικό άρθρο από τη βρετανική εφημερίδα Independent, η οποία χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό ζητιάνο ο οποίος βγήκε στη γύρα για δανεικά.

Το άρθρο έχει τίτλο \”Ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει ξανά για βοήθεια\”, ενώ σημειώνει πως \”Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης (συνεργασίας) Αντώνης Σαμαράς ζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του Μνημονίου\”.

Μάλιστα αναρωτιέται \”γιατί μετά από τόσα δις ευρώ που έριξε η Ευρώπη στη χώρα μας ως βοήθεια, χρειάζεται να απλώσουμε και πάλι το χέρι\”.

Ο αρθρογράφος ωστόσο τονίζει πως οι Έλληνες στενάζουν εξαιτίας της βαθιά ύφεση εδώ και πέντε χρόνια, με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί στο 23%.

Παράλληλα η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί από τη συνάντηση Μέρκελ Σαμαρά, και από το κατά πόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορέσει να πείσει το μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης, την Γερμανίδα Καγκελάριο για το τι είναι διατεθειμένη να κάνει η χώρα του για να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης.

\”Η Μέρκελ ή θα σπρώξει τους Έλληνες στην έξοδο για να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης της, ή θα τους βοηθήσει με τον κίνδυνο να καταρρεύσει\”, εκτιμά η εφημερίδα.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook