Τουλάχιστον 23 αντάρτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια επιδρομής των συριακών στρατευμάτων σε συνοικίες της Δαμασκού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ο στρατός προχώρησε σε ελέγχους από σπίτι σε σπίτι, εκτελώντας  αντικαθεστωτικούς.

Οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν με σκοπό την σύλληψη ή την εξόντωση ανταρτών που χρησιμοποιούσαν συνοικίες της πόλης τις τελευταίες ημέρες ως ορμητήριο για να «χτυπόυν» το στρατιωτικό αεροδρόμιο Mazzeh της Δαμασκού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ομαδικές εκτελέσεις πολιτών από των στρατό στην περιοχή Μαανταμίγιατ αλ-Σαμ, κοντά στη Δαμασκό.

Μάλιστα, από τους 198 ανθρώπους που σκοτώθηκαν την Τρίτη σε όλη τη Συρία, οι 42 ήταν από την περιοχή αυτή με τους 200.000 κατοίκους -χριστιανοί, σουνίτες και αλουίτες- 6 χιλιόμετρα δυτικά της συριακής πρωτεύουσας.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί αφού ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που παρευρισκόταν σε επικήδεια τελετή, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

 

in.gr