Μία ώρα και τρία τέταρτα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τετάρτης.

 Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup είναι ένας αληθινός φίλος της Ελλάδας.

«Έρχεται στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή. Του είπα ότι άλλαξαν πολλά τους τελευταίους μήνες και ότι θα αλλάξουν ακόμα πιο πολλά το επόμενο διάστημα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Του μίλησα για τις προσπάθειες να συλλάβουμε τη φοροδιαφυγή, αλλά και να προστατέψουμε την ασφάλεια των πολιτών, αντιμετωπίζοντας τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης» πρόσθεσε.

 Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και οικονομικά και πολιτικά και κοινωνικά.

«Βαδίζουμε στο δρόμο της σταθεροποίησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η λογική είναι να μπούμε στην ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατό, γιατί μια οικονομία σε συνεχή ύφεση και με τόση ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους, δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της και ασφαλώς δίνουμε προτεραιότητα στο θέμα της ρευστότητας».

 «Ας μην ξεχνάμε ότι στις τελευταίες εκλογές ο ελληνικός λαός αποφάσισε η χώρα να μείνει σταθερά προσηλωμένη στο ευρώ. Οι θυσίες του ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο» είπε.

Απευθυνόμενος σε όσους ποντάρουν στην έξοδο μας από το ευρώ, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα διαψευστούν «με έργα και όχι με λόγια».

Από την πλευρά του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι είναι μεγάλη χαρά για εκείνον το ό,τι βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα καθώς, όπως τόνισε, του αρέσει πάρα πολύ η χώρα και έχει υπάρξει πολύ σημαντική η συμβολή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

 «Δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς την Ευρώπη σήμερα, χωρίς τη συμβολή της Ελλάδας στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Σαμαρά η οποία, όπως είπε, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.

«Έρχομαι στην Ελλάδα σαν φίλος και αυτό έχει αποδειχτεί σε πολλές περιστάσεις. Η Ελλάδα έχει πραγματικά καταβάλει τα τελευταία χρόνια, μήνες και εβδομάδες μια τεράστια προσπάθεια και αυτό καταδεικνύει το κουράγιο της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και τις προσπάθειες πολλών έντιμων ανθρώπων» είπε.

 «Οι Έλληνες πολίτες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να υπάρξει οικονομική εξυγίανση στη χώρα» σημείωσε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «η Ελλάδα πάσχει σε επίπεδο αξιοπιστίας».

Όπως τόνισε ο κ. Γιούνκερ, μια περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την Ελλάδα. «Μια στιβαρή και αξιόπιστη στρατηγική σε ό,τι αφορά το Μεσοπρόθεσμο είναι μια προϋπόθεση σε ό,τι αφορά στην εκταμίευση της επόμενης δόσης» σημείωσε.

 «Η Ελλάδα χρειάζεται να προχωρήσει σε όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κ. Γιούνκερ, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι σθεναρά αντίθετος ως προς την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ καθώς, όπως τόνισε, «θα ήταν κίνδυνος για όλη την ευρωζώνη».

«Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να κάνω διάλεξη ή μάθημα στην ελληνική κυβέρνηση… Ποιος θα ήμουν εγώ, αν ερχόμουν να κάνω μάθημα στην Ελλάδα;» σημείωσε και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει  όλα όσα έχει υποσχεθεί.

«Μπορεί να μην αρέσουν αυτά που λέω σε ορισμένους εκτός Ελλάδος, αλλά εγώ θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό της Ελλάδας» κατέληξε.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook