«Ουδέν σχόλιο» είναι η επίσημη της απάντηση της Κομισιόν για τα περί επιμήκυνσης ή αλλαγών του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Όλα θα κριθούν από την έκθεση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του μνημονίου και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν βάσει αυτής, επαναλαμβάνει αυστηρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο για την Ελλάδα στη φάση αυτή», τόνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Σάιμον Ο Κόνορ λίγο πριν τη συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ, για την οποία είπε απλώς ότι η Κομισιόν θα παρακολουθήσει στενά τις συζητήσεις των δύο ανδρών.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο Κόνορ, ερωτηθείς -κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων- για τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζ.Κλ. Γιούνκερ, αλλά και για το (ελληνικό) αίτημα για επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο εκπρόσωπος παρέπεμψε για μια ακόμη φορά στην έκθεση της τρόικας, υπενθυμίζοντας ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συνεχίσουν την αξιολόγηση του προγράμματος.

«Στη βάση αυτής της αξιολόγησης, θα εξαχθούν τα συμπεράσματα του Eurogroup σχετικά με την Ελλάδα και θα είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις που θα αφορούν τέτοιου είδους ζητήματα», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook