Μετά από πρόσκληση του Δημαρχεύοντος Αντιδημάρχου  Αγίου Νικολάου κ. Σγουρού Μιχάλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Αυγούστου και ώρα 12:00, συνάντηση  όλων των φορέων  του Δήμου Αγίου Νικολάου,  με θέμα τη διαμαρτυρία για  την παραχώρηση της  μαρίνας σε ιδιώτες. 

Στη  σύσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι των παρακάτω φορέων: Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου, Οικονομικό Επιμελητήριο, ΓΕΣΕΒΕ, Σύλλογος  Ξενοδοχοϋπαλλήλων  Ν. Λασιθίου,  Σύλλογος Εστιατόρων- Μπαρ, Εμπορικός  Σύλλογος,  Σύνδεσμος Τουριστικών Καταστημάτων,  Σύνδεσμος Τουριστικών καταλυμάτων,   ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου και οι Αλληλέγγυοι Πολίτες.

Μετά από διαλογική συζήτηση και ενημέρωση για τη λειτουργία  της μαρίνας και αφού τοποθετήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων σχετικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Μαρίνας,  συμφωνήθηκε εκ μέρους των φορέων ότι  τάσσονται στο πλευρό του Δήμου Αγίου Νικολάου και θα στηρίξουν  τον αγώνα για  την ακύρωση και την ανάκληση οποιασδήποτε απόφασης για την παραχώρηση της ΜΑΡΙΝΑΣ Αγίου Νικολάου .

«Το αίτημά μας είναι δίκαιο και θα συνεχίσουμε τις αντιδράσεις  μας υπερασπίζοντας με κάθε τρόπο τη Μαρίνα η οποία αποτελεί βασικό  Δημόσιο Χώρο της πόλης του Αγίου Νικολάου. Θεωρούμε ότι η  παραχώρηση της Μαρίνας  σε ιδιώτη μόνο  ανισορροπίες και μεγάλα προβλήματα πρόκειται να δημιουργήσει. Αυτή η απόφαση πρέπει να αποτελέσει αιτία κάθετης σύγκρουσης όλης της κοινωνίας και να θέσει εξ αρχής κόκκινη γραμμή, χαρακτηρίζοντας τουλάχιστο ως ύποπτο το να περνά σε ιδιώτες κομμάτι της τοπικής κοινωνίας». Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δημαρχεύων Αντιδήμαρχος κ. Σγουρός Μιχάλης.

Κατηγορηματικός για την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας είναι και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Πεπόνης Μανόλης ο οποίος ανέφερε τα παρακάτω: «Η ανάπτυξη του Νομού Λασιθίου δεν στηρίζεται σε καμία περίπτωση στην ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αγίου Νικολάου. Η μαρίνα αποτελεί την καρδιά της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού, στηρίζει την τουριστική προβολή του Δήμου καθώς και όλο το τουριστικό κύκλωμα και τις επιχειρήσεις. Είναι επικερδής και τα όποια κέρδη προκύπτουν επανεπενδύονται με κανόνες δημοσίου συμφέροντος προς όφελος του τουρισμού και της Τοπικής Κοινωνίας. Θεωρώ ότι περιοχή μας έχει ανάγκη από επενδυτές που θα  ωφελήσουν στη βελτίωση και στην ανάπτυξη βασικών υποδομών, που έχουν  μείνει αρκετά πίσω, όπως το έργο στο Σεληνάρι και τα έργα του Βόρειου Οδικού Άξονα που ταλανίζουν το νομό Λασιθίου εδώ και πολλά χρόνια, οι εγκαταστάσεις στο Λιμάνι Αγίου Νικολάου κ.α.  Ο νομός Λασιθίου, είναι γνωστό τοις πάσι, αδικείται κατ’ επανάληψη. Είναι σίγουρο όμως  ότι υπάρχουν άλλου είδους επενδύσεις για να αναπτυχθεί ο τόπος μας. Η μαρίνα του Αγίου Νικολάου είναι το πλωτό ξενοδοχείο του Δήμου μας και έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας εκτός του ότι θα  αφαιρέσει από την τοπική αγορά σημαντικό τζίρο, επί πλέον θα δημιουργήσει άλλο ένα ξενοδοχείο με “βραχιόλια”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook