O Δήμος Χανίων, στα πλαίσια των « ΓΡΑΜΒΟΥΣΙΩΝ 2012», συνδιοργανώνει  με την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και το Σύλλογο Προβολής Κισάμου  «Η ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ» εκδήλωση με τίτλο «Οι ομορφιές της Κισάμου», την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 και ώρα 20.00 στην πλατεία του πρώην Λιμενικού Περιπτέρου, όπως τόνισε σε συνέντευξη   τύπου σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης .

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών κ. Νικολακάκης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του συλλόγου προβολής Κισάμου «Η ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ» κ. Αθανάσιος Δεικτάκης  και  η υπεύθυνη του συλλόγου «ΓΗΓΕΝΗΣ» κ. Γεωργία Πολυχρονάκη .

 Ο κος Λειψάκης κάλεσε τους Χανιώτες   να απολαύσουν την εκδήλωση αλλά και να γνωρίσουν οι νεότεροι τι σημαίνει χορός και μουσική στην Κίσαμο .

 Ο κος Δεικτάκης  επεσήμανε ότι τα «ΓΡΑΜΠΟΥΣΙΑ»  περιλαμβάνουν   ένα κύκλο πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και είναι αφιερωμένα σε ένα μεγάλο μέρος της νεότερης ιστορίας  της Κισάμου – Την άλωση της Γραμβούσας το 1825.

Επίσης  ανέφερε ότι η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

–  Προβολή φωτεινών διαφανειών με τις ομορφιές της Κισάμου  με παράλληλη επεξήγηση από τον εκπαιδευτικό Μανόλη Κογχυλάκη .

– Πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος του Μανόλη Μιχελάκη και της παραδοσιακής παρέας του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ο «ΓΗΓΕΝΗΣ»

Έχει πλέον καθιερωθεί ένα μέρος των εκδηλώσεων να πραγματοποιούνται και στην πόλη των Χανίων ανέφερε ο κος Νικολακάκης,   ενώ η κα Πολυχρονάκη τόνισε ότι είναι μεγάλη χαρά που συμμετέχει ο σύλλογος «ΓΗΓΕΝΗΣ»  στις εκδηλώσεις  και προβάλλεται η κισαμίτικη χορευτική παράδοση  .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook