Η ένταξη της ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης, τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε χθες στο Κολυμπάρι Χανίων, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιο.

Όπως συμφωνήθηκε οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΑΔΥΚ θα αναλάβουν την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, προκειμένου να μπορέσει, στην συνέχεια, το έργο να ενταχθεί στο πρόγραμμα «πράσινης ανάπτυξης».

Στην συνέχεια ο κ.Αρναουτάκης , μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Απ.Βουλγαράκη, επισκέφθηκαν το εθνικό ίδρυμα ερευνών και μελετών «Ελ.Βενιζέλος», όπου συζήτησαν με τον διευθυντή του ιδρύματος κ.Νίκο Παπαδάκη την πορεία του θέματος ανακαίνισης της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Χαλέπα.

Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας στην μεγάλη έκθεση που θα διοργανωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» της Αθήνας για τον εθνάρχη και συμφωνήθηκε πως ο εορτασμός της επετείου της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα θα τεθεί πλέον, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.