Αυτή είναι μία από τις λίγες φορές που μία είδηση που αφορά τον θάνατο ενός ανθρώπου μπορεί να κάνει πολλούς να χαμογελάσουν. Και αυτό γιατί ο Tony Nicklinson, ο άνθρωπος που έδωσε αγώνα για να τερματίσει τη ζωή του, τελικά λυτρώθηκε.

Ο 58χρονος που έπειτα από εγκεφαλικό είχε μείνει παράλυτος με σύνδρομο «locked-in» άφησε χθες την τελευταία του πνοή, μία εβδομάδα αφότου είχε χάσει τη δίκη για να του επιτραπεί το δικαίωμα στην ευθανασία.

Ο Tony Nicklinson έπαθε πνευμονία για την οποία δεν ήθελε θεραπεία, ενώ επί πολλές ημέρες δεν είχε δεχτεί ούτε να φάει. Η σύζυγός του Jane και οι κόρες του Lauren και Beth ήταν συνεχώς στο πλευρό του, ενώ ο ίδιος πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ζήτησε από την οικογένεια να ανεβάσει ένα τελευταίο μήνυμά του στο Twitter που προδίδει το μεγαλείο της ψυχής του: «Αντίο κόσμε, η ώρα έφτασε. Διασκέδασα!».

Όπως είπαν οι δικοί του, ο Tony είχε αποφασίσει να πεθάνει από την πείνα σε αντίδραση στην απόφαση του δικαστηρίου, αλλά τελικά τον πρόλαβε η πνευμονία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να διερευνήσει τα αίτια του θανάτου, παρά το γεγονός ότι ήταν τόσο κοντά στη δικαστική προσπάθειά του να τερματίσει τη ζωή του.

protothema.gr