«Ασφαλώς και είναι μια ανάσα για τους δήμους όλης της Κρήτης».
Με την φράση αυτή σχολίασε στο Flashnews.gr, ο δήμαρχος Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ κ. Γιάννης Κουράκης, την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να αποδοθούν στους δήμους όλης της χώρας, 107 εκατομ.ευρώ, που αποτελούν το 50% των παρακρατηθέντων πόρων παρελθόντων ετών.Απο το ποσόν αυτό, περίπου 6,5 εκατομ ευρώ θα κατανεμηθούν στους δήμους της Κρήτης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κουράκης στο Flashnews.gr «τώρα που δίνονται τα χρήματα είναι μια καλή συγκυρία για τα οικονομικά των δήμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες».
Να σημειωθεί πως το συνολικό ύψος των παρακρατηθέντων, απο την πολιτεία, χρημάτων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και τα οποία έπρεπε να έχουν επιστραφεί – βάση Νόμου – μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, ανέρχεται σε 214 εκατομ ευρώ.

Μάλιστα σε σχετική επιστολή του κ.Κουράκη προς τους δημάρχους της Κρήτης επισημαίνεται πως τα πρώτα 107 εκατομ θα αποδοθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ για τα υπόλοιπα 107 εκατομ υπάρχει δέσμευση πως θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του 2011.

Από το συγκεκριμένο κονδύλι τα χρήματα που αντιστοιχούν για το 2011 στην Κρήτη πλησιάζουν στα 13 εκατομ ευρώ και κατανέμονται ως εξής :

Για τους Δήμους,

• του Νομού Λασιθίου προβλέπεται το ποσό των 1.750.348 €

• του Νομού Ηρακλείου το ποσό των 5.861.328€

• του Νομού Ρεθύμνου το ποσό των 1.910.535€

• του Νομού Χανίων το ποσό των 3.324.339€

(Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το ποσό που αντιστοιχεί σε όλους τους δήμους της Κρήτης)

Υπενθυμίζεται πως στις 26/1 ο δήμαρχος Ηρακλείου κατά την συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Ντόλιο, του είχε θέσει και το θέμα της απόδοσης των παρακρατηθέντων στους ΟΤΑ, δηλαδή της τρίτης από τις οκτώ δόσεις των παρακρατηθέντων που προβλέπονται με βάση το Νόμο 3756/2009

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook