Σε περιόδους οικονομικής κρίσης το επίπεδο της ποιότητας ζωής και της υγείας μειώνεται, αυξάνεται η νοσηρότητα των ψυχικών διαταραχών και επιδεινώνεται η επιδημιολογία των καρδιαγγειακών και του καρκίνου.

 Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όπως και στην Ελλάδα, ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Υπό το πρίσμα αυτό και λόγω των νέων οικονομικών συνθηκών, η πρόληψη καθίσταται κεφαλαιώδους σημασίας.

Η ενημέρωση του πληθυσμού με σκοπό την αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στον καρκίνο και την οικοδόμηση γενεών με πιο συνειδητοποιημένη και υπεύθυνη συμπεριφορά είναι ευθύνη πρωτίστως της Πολιτείας αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της αρμοδιότητας για την προαγωγή της δημόσιας υγείας υλοποιεί δράσεις τόσο ενημέρωσης όσο και ελέγχου του πληθυσμού.

Με ενέργειες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Φύλων, των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας του και τη συνεργασία των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων – Ιατρείων του Ηρακλείου, Ασκληπιός Διάγνωσις, Euromedica A.E υποκατάστημα «Παγκρήτια Υγεία», Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο «Κ.Γ.Χλαμπουτάκης-Γ.Α.Παπαμαστοράκης», Creta Interclinic, Ιατρικό Κρήτης, Ασκληπιείον Κρήτης, έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του προγράμματος «Δωρεάν Πραγματοποίηση Μαστογραφιών» σε γυναίκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ανασφάλιστες (χωρίς κανένα βιβλιάριο ασφάλισης ή με «βιβλιάριο ανασφάλιστου» της Κοινωνικής Πρόνοιας) άνω των 40 ετών με αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.

Μέχρι στιγμής έχουν ωφεληθεί 41 γυναίκες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο 3ο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – ΑΠΗ (πρώην ΚΑΠΗ Δειλινών), Εργοτέλους & Ηπείρου Γωνία και στο τηλέφωνο 2810-314322, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 9:00 π. μ μέχρι και τις 12:00.

Για τα αποκεντρωμένα τμήματα επικοινωνείτε με τα προγράμματα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΗΦΗ και Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας:
ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ (2810871124), ΑΓ. ΣΥΛΛΑ (2810881334), ΓΟΡΓΟΛΑΪΝΗ (2810861495, 861542 ), ΠΑΛΙΑΝΗΣ (2810791158), ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Ν.ΑΛΙΚ/ΣΟΥ (2810-221738) & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΑΦΝΩΝ (2810791200).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook