Με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε το ζήτημα της «παραμονής του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ηρακλείου», στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης στην ερώτησή του τονίζει ότι: «Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί στο Ηράκλειο λόγω της πιθανής κατάργησης του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, στα πλαίσια της εφαρμογής του Σχεδίου Αθηνά Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει ολέθριες συνέπειες στην ήδη σημαντικά «τραυματισμένη» οικονομία του τόπου.

Το τμήμα διαθέτει έμπειρο ακαδημαϊκό προσωπικό με διακεκριμένο επιστημονικό και ερευνητικό έργο, αλλά και με σημαντική εμπειρία στον τουριστικό σχεδιασμό, στην τουριστική αγορά, την αντίστοιχη αγορά εργασίας. Το τμήμα επίσης μέσω της Πρακτικής Άσκησης που διαθέτει προετοιμάζει τους σπουδαστές για την επιτυχή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ακόμα, η ανταλλαγή φοιτητών μέσω του προγράμματος Erasmus καταξιώνει το Τμήμα σε επίπεδο διεθνούς αναγνώρισης και το κατατάσσει σ’ ένα ιδιαίτερα εξωστρεφές, επιτυχημένο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα.

Οι φοιτητές του τμήματος απορροφώνται σχετικά εύκολα στην αγορά εργασίας, ενώ καταφέρουν να διακρίνονται ως υψηλόβαθμα στελέχη ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι παρέχει υψηλού επιπέδου «γνώση» και «εξειδίκευση», τα οποία σε συνδυασμό με τη γεωγραφική θέση του νησιού μπορούν να συμβάλλουν στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης και στην δημιουργία ενός ισχυρού κλάδου, του τουριστικού, ο οποίος θα αποτελέσει και τη βάση της εγχώριας οικονομίας μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook