Μπόνους μισθολογικό ή επαγγελματικής εξέλιξης περιλαμβάνει το νέο σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ δεν θα προβλέπονται τιμωρητικές διαδικασίες για τους «μετεξεταστέους».

Όλες οι σχετικές διαδικασίες, το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε, αλλά και ο διάλογος με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες θα ολοκληρωθούν ως το τέλος Σεπτέμβρίου, ώστε τον Οκτώβριο να προωθηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

«Ούτε απολύσεις, ούτε τιμωρίες, αλλά κίνητρα και επιβράβευση εκείνων που βελτιώνονται» δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ότι θα περιλαμβάνει το νέο σχέδιο της αξιολόγησης που θα ξεκινήσει το 2013.

Όπως είπε ο υπουργός, ο Νόμος Πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εφαρμοστεί και «όσοι έχουν την ευθύνη θα υποστούν τις συνέπειες αν δεν τον εφαρμόσουν». Μετά την εφαρμογή του νόμου και εντός του επόμενου διμήνου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον σχεδιασμό συγχωνεύσεων τμημάτων στην ανώτατη εκπαίδευση.

Όσον αφορά το εξεταστικό σύστημα, οι όποιες ρυθμίσεις θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στα σχολεία, αλλά και την εφαρμογή του αναθεωρημένου Νόμου Πλαίσιο στα ΑΕΙ. Με αυτά τα δεδομένα δεν αναμένονται αλλαγές πριν το 2016.

Το νομοσχέδιο για το Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο θα καταεθεί στη Βουλή σύντομα.

Για την αύξηση των ωρών διδασκαλίας στο σχολείο, ο κ. Αρβανιτόπουλος, είπε ότι θα γίνει συνολική μελέτη σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης, με εφαρμογή από την επόμενη χρονιά, 2013-14.

Πιθανές νέες συγχωνεύσεις σχολείων ή αλλαγές στις υφιστάμενες θα εξεταστούν εκ νέου μετά τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι το σύνολο των βιβλίων θα είναι σε όλα τα σχολεία της χώρας ως τις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη έχει αποσταλεί σε αυτά το μεγαλύτερο μέρος τους.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμα ότιαποσπάσεις εκπαιδευτικών έχουν ολοκληρωθεί και δήλωσε ότι οι τοποθετήσεις τους θα έχουν γίνει ως την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τα κενά στο διδακτικό προσωπικό θα καλυφθούν με τον διορισμό 225 εκπαιδευτικών και 12.5000 αναπληρωτών.

Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο αφορά 200.000 οικογένειες, αλλά και της θέρμανσης των σχολείων. Και τα δύο αυτά θέματα έχουν περάσει στην αρμοδιότητα των δήμων, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας έχει συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook