Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την αδελφοποίηση του πρώην Δήμου Ζαρού με το Δήμο του Mainburg στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Αυγούστου, συνάντηση στο Δημαρχείο Φαιστού, αντιπροσωπείας από τη Γερμανική πόλη με τη Δήμαρχο Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Η συνάντηση εντάσσεται στην επίσκεψη 25μελούς αντιπροσωπείας της πόλης του Mainburg στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Ζαρού με τη συνοδεία του Δημάρχου της πόλης του Mainburg, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και τοπικών Βουλευτών και εκπροσώπων της ευρύτερης περιοχής του Mainburg.

Η πολυμελής αντιπροσωπεία συνοδεύεται από τον νυν Δήμαρχο του Mainburg κ.Sep Raisar, τον βουλευτή Βαυαρίας κ. Martin Noemaier, τον πρώην Δήμαρχο του Mainburg κ.Sep Egker και τον Πρόεδρο των αδελφοποιημένων πόλεων κ. Martin Shounhoumber που με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή θα επισκεφτούν τα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους και θα έχουν μια σειρά επαφών με τοπικούς φορείς καθώς και παραγωγούς ώστε να αναπτύξουν μελλοντικές συνεργασίες.

Στο καλωσόρισμα τους η Δήμαρχος Φαιστού ευχήθηκε στα μέλη της αντιπροσωπείας να έχουν μια ευχάριστη διαμονή και να απολαύσουν την κρητική φιλοξενία. Κατόπιν δώρισε στα μέλη της αποστολής από ένα αντίγραφο του δίσκου της Φαιστού που είναι και το σύμβολο του νέου Καλλικρατικού Δήμου Φαιστού.

Στο περιθώριο της συνάντησης η Δήμαρχος συζήτησε με τον Δήμαρχο του Mainburg προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας σε θέματα τουρισμού πολιτισμού και ανάπτυξης που στόχο θα έχουν τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων αλλά και των δύο λαών γενικότερα.

Σχετικά με τη συνάντηση η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμε στο Δήμο Φαιστού αντιπροσωπεία από το Δήμο της Γερμανικής πόλης του Mainburg. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα ανταποδοτικά πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Φαιστού στην Γερμανική πόλη πέρσι το καλοκαίρι και έρχεται ως συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας που έχουν όλα αυτά τα χρόνια οι δύο πόλεις μεταξύ τους. Ευχαριστώ πολύ όλους εκείνους που ταξίδεψαν από τόσο μακριά και ελπίζω να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας  καθώς και να γίνουν οι πρεσβευτές των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook