Τέσσερα εκατομμύρια επτακόσιες δέκα επτά χιλιάδες συνταγές δόθηκαν από γιατρούς σε ασθενείς μόνο τον Ιούλιο, όπως αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος, χαρακτηρίζοντας το νούμερο υπερβολικό, τόσο σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας όσο και σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.

Ο υπουργός ζήτησε αυτοσυγκράτηση και από τους πολίτες για τον περιορισμό του φαινομένου, ενώ τόνισε με έμφαση πως «δεν μπορεί με το παραμικρό να καταφεύγουμε σε πανάκριβες συνταγές».

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε πως όλο αυτό το σύστημα δεν αποτελεί ευθύνη των υπηρεσιών υγείας αλλά όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, ενώ απαντώντας στην κριτική που του ασκείται εντός της υγειονομικής κοινότητας ότι είναι σκληρός λογιστής και δεν αντιλαμβάνεται τα αιτήματα του κλάδου, είπε πως «κάθε καλός νοικοκύρης πρέπει να είναι και καλός λογιστής, γιατί σε αυτή την κατάσταση μας έφεραν όσοι περιφρόνησαν τη λογιστική».

Οσο για την ικανοποίηση αιτημάτων τόνισε πως «όσα από τα αιτήματα είναι λογικά και εντός του οικονομικού πλαισίου που βρίσκεται η χώρα, τότε αυτά ικανοποιούνται, αν όμως κάποιοι επιμένουν να ζουν σε μια εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί, δεν πρόκειται να δουν κανένα αίτημά τους να γίνεται δεκτό».

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook