Πολλές και διαφορετικές θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις του Δήμου Φαιστού στο Ζαρό. Για το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 10:00 πμ θα πραγματοποιηθεί στο σκοπευτήριο Κουρητών στο Ζαρό ο 7ος Πανελλήνιος Σκοπευτικός Αγώνας με τη συμμετοχή πολλών σκοπευτών.

Ο αγώνας αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές που έπεσαν ηρωικά στη μάχη του Τραχηλίου.

Παράλληλα, την Κυριακή 26 Αυγούστου στη λίμνη του Ζαρού, ο Δήμος Φαιστού διοργανώνει τη γιορτή νερού, μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με θέμα το υγρό στοιχείο. Ο καθιερωμένος πλέον διαγωνισμός ψαρέματος στη λίμνη του Ζαρού θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί.

Όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό ψαρέματος μπορούν λάβουν τα σύνεργα ψαρέματος από την οργανωτική επιτροπή και να αλιεύσουν μέχρι και 10 κιλά ψάρια τα οποία μπορούν να κρατήσουν. Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 2 ευρώ ανά κιλό και νικητές θα αναδειχθούν οι 3 πρώτοι ανάλογα με το βάρος των αλιευμάτων.

Παράλληλα, παιχνίδια νερού για τους μικρούς μας φίλους αλλά και ζωγραφιές με την καθοδήγηση ειδικών θα δώσουν στιγμές δημιουργίας και ξεγνοιασιάς δίπλα στην πανέμορφη λίμνη Ζαρού.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πέστροφα ψητή η οποία θα διανέμεται δωρεάν προς όλους εκείνους που θα ανηφορίσουν προς το Ζαρό και θέλουν να θαυμάσουν τις ομορφιές της λίμνης αλλά και να λάβουν μέρος τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της εορτής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook