Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Αυγούστου, στο Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. συνάντηση μεταξύ των Υφυπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσου Βολουδάκη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κώστα Καραγκούνη με αντικείμενο τη διάθεση ψηφιακών πιστοποιητικών στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Στη συνάντηση, μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των δυο Υπουργείων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι διαδικασίες ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφου, οι λειτουργικές προδιαγραφές των ψηφιακών πιστοποιητικών και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει η σχετική εκπαίδευση των δικηγόρων για τη χρήση των ψηφιακών υπογραφών τους.

Συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη των στόχων της συνεργασίας των δύο Υπουργείων για το θέμα, με πρώτο βήμα την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών για τους δικηγόρους η οποία θα αρχίσει μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook