Το ζήτημα της στήριξης των κοινωνικών αντιστάσεων και των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης απέναντι στην κυβέρνηση και τους δανειστές βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΟ, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε η προσήλωση του κόμματος στην προτεραιότητα των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών έναντι των απαιτήσεων των δανειστών.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά, με πρόσχημα την αποφυγή της χρεοκοπίας, χρεοκοπεί καθημερινά με τον πλέον σκληρό και ταξικό τρόπο την κοινωνική πλειοψηφία, ικετεύοντας ταυτόχρονα την κυρία Μέρκελ για την επιμήκυνση του Μνημονίου» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση.

Μάλιστα έγινε αναφορά και στην υπογραφή συμφωνίας με τη Siemens, εξαπολύοντας πυρά στον υπουργό Οικονομικών ότι διέγραψε με «τρόπο σκανδαλώδη και στα βιαστικά το μεγάλο σκάνδαλο, προκειμένου να εξευμενίσει την καγκελάριο πριν από τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό».

Στη συνεδρίαση διαπιστώθηκε ακόμα ότι η κυβερνητική προσπάθεια για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής περιορίζεται συνειδητά σε «επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού», την ώρα που μια κοινωνική μειοψηφία του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου «κινεί ανεξέλεγκτα πακτωλούς εκατομμυρίων».

Ακόμα, συζητήθηκαν η οργάνωση της συμμετοχής στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων στη ΔΕΘ, αλλά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος, η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε με την οργάνωση της καμπάνιας εγγραφής μελών και την προετοιμασία των συνεδριακών του διαδικασιών μέσα στο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook