Στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» που συμμετέχουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι Παιδικές- Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Ενότητας Σούδας , πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  9 Αυγούστου στο χώρο της Παιδικής Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου με την συνεργασία της Β΄ Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων,  η δραστηριότητα «Ο χρόνος που περνάει».

Στη δράση συμμετείχαν 35 παιδιά.  Στην αρχή προσπαθώντας να ανακαλύψουν το τι ώρα είναι σε κάθε γωνιά της γης, εξοικειώθηκαν με την έννοια της μέτρησης του χρόνου και της ώρας σε διαφορετικά σημεία της γης.

Στη συνέχεια ακολούθησαν το …κόκκινο νήμα που τους οδήγησε από τη Βιβλιοθήκη στο Ρολόι και εκεί με οδηγό τον κ. Ψαράκη Κώστα έκαναν μια άλλη διαδρομή, τη διαδρομή του ρολογιού μέσα στο χρόνο από την κατασκευή του μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα  είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα ιδιαιτέρα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του ρολογιού.

H εμψυχωτής κα Χουδαλάκη διάβασε με τα παιδιά τα βιβλία « Τα ρολόγια πάνε βόλτα »  της Μπέθια-Καμπανάρη Ζακλίν   εκδ. Κέδρος και « Το πρώτο μου βιβλίο για το χρόνο »  της Λίγουελιν Κλαιρ   εκδ. Μίνωας που τα βοήθησαν να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα την έννοια του χρόνου με πληροφορίες  και χιούμορ!

Αμέσως μετά τα παιδιά ασχολήθηκαν με χαρτοκοπτική και κολλάζ, κολλώντας …χάρτινες πετρούλες! σχηματίζοντας  το περίγραμμα  στην ….τεράστια αναπαράσταση του ρολογιού της πόλης μας.  Διακόσμησαν  τοίχο της Βιβλιοθήκης και τοποθέτησαν στο ταμπλό δεκάδες φωτογραφίες ρολογιών που έφεραν μαζί τους. Εμψυχωτές : Ψαράκης Κώστας, Χουδαλάκη Βιβή, Καραπούλιος Θανάσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook