Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι ίσως η μόνη αγορά στην οποία παρατηρούνται πραγματικές μειώσεις τιμών, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

«Είναι ίσως η μόνη αγορά τα τελευταία χρόνια, η αγορά των τηλεπικοινωνιών, που έχουμε σημαντικές μειώσεις τιμών. Μπορεί να εκπλήσσει κάποιους και το άκουσμα της λέξης μείωση, αλλά αν σκεφτούμε που ήταν το 2004 ή το 2010 οι τιμές της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, θα δούμε ότι υπάρχει πρόοδος» είπε ο υπουργός.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε σειρά θεμάτων που έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη αγορά, όπως το ψηφιακό μέρισμα, η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα, η λειτουργία του ανταγωνισμού και άλλα.

Αναφερόμενος στις μειώσεις τιμών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε με έμφαση ότι το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς έφερε τον ανταγωνισμό και ο ανταγωνισμός βοήθησε τον καταναλωτή.

«Είναι κάτι θετικό που πρέπει να το κρατήσουμε και να το επεκτείνουμε και σε άλλες αγορές» συμπλήρωσε ο υπουργός.

 

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook