Πάνω από ένα δισ. δολάρια καλείται να καταβάλλει στην Apple η Samsung ως αποζημίωση για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο της Καλιφόρνια στις Η.Π.Α.

Ειδικότερα, το δικαστήριο στο Σαν Χοσέ, μετά από εξέταση περίπου 700 καταγγελιών από την Appleκαι την Samsung για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, εκδίκασε ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία προχώρησε σε αντιγραφή κρίσιμων χαρακτηριστικών από τα δημοφιλή προϊόντα τεχνολογίας «iPhone» και «iPad» της αμερικανικής εταιρείας.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του την ετυμηγορία ελεγκτικής επιτροπής η οποία για λιγότερο από τρεις ημέρες εξέτασε επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple και πέντε της Samsung, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Samsung είχε αντιγράψει το «iPhone» και το «iPad».

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ετυμηγορία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική απαγόρευση για χρόνια τις πωλήσεις των βασικών προϊόντων της Samsung και να σταθεροποιήσει την κυριαρχία της Apple στην συνεχώς αναδυόμενη αγορά φορητών υπολογιστών.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή ενισχύει τη δυναμική του αμερικανικού κολοσσού, μιας εταιρείας που βρίσκεται ήδη μεταξύ των μεγαλύτερων και πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook