Η Βίκυ Χατζηβασιλείυ μοιράζεται όλα όσα της έμαθαν κατά καιρούς οι επώνυμοι μακιγιέρ για να έχει πάντα περιποιημένο μακιγιάζ χωρίς πολλά προϊόντα ή αφιερώνοντας αρκετό χρόνο…

Για τη μάσκαρα

Απλώνω την μάσκαρα πάντα από τη βάση της βλεφαρίδας προς την άκρη και προς τα έξω. Αν κολλήσουν και χρειάζεται να τις διαχωρίσω χρησιμοποιώ το ειδικό χτενάκι.
Για να δώσω περισσότερο όγκο
και ένταση στις βλεφαρίδες, αφού περάσω την πρώτη στρώση στις άνω και κάτω βλεφαρίδες, περνάω και μία στρώση στην εσωτερική πλευρά τους. Όταν στεγνώσει περνάω κανονικά τη δεύτερη στρώση.
Για να κάνω το βλέμμα μου
σαγηνευτικό περνάω αρχικά μία στρώση καφέ μάσκαρα στις άνω βλεφαρίδες και στο τελείωμα μία στρώση μαύρη μάσκαρα μόνο στις πλαϊνές.

Για το eyeliner

Πρώτα δημιουργώ με το κατάλληλο φον ντε τεν άψογη επιδερμίδα και τονίζω τα φρύδια μου με ένα μολύβι. Ξεκινώ τραβώντας το πάνω βλέφαρο απαλά προς τα έξω ώστε να το κρατήσω ακίνητο για να μπορέσω να δουλέψω το eyeliner.
Κάνω μικρές τελίτσες
στη βάση του άνω βλεφάρου και τις ενώνω με φορά προς τα έξω. Με το τρικ αυτό ακόμη και μία αρχάρια στο μακιγιάζ μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

\"\"Για smoky eyes

Γι’ αυτό το look χρειάζομαι πάντα σκιές σε δύο αποχρώσεις. Απλώνω την πιο ανοιχτή σκιά στην εσωτερική γωνία και στο καπάκι. Τραβώ μία γραμμή με ένα μαλακό μολύβι ματιών κατά μήκος του πάνω και κάτω βλεφάρου και τονίζω την εξωτερική γωνία των ματιών. Στη συνέχεια σβήνω απαλά με μία μπατονέτα για να δημιουργήσω ένα βαθύ και smoky αποτέλεσμα.
Δουλεύω την πιο σκούρα σκιά
στην εξωτερική γωνία και στη γραμμή πάνω από το καπάκι, με μικρές και κοφτές κινήσεις, προσθέτοντας σιγά – σιγά όλο και περισσότερο προϊόν μέχρι να αποκτήσω την ένταση που θέλω.

Για τα χείλη

Αν ένα κραγιόν είναι πολύ έντονο περνάω πούδρα ή το φον ντε τεν από τα χείλη για «σβήσω» το χρώμα τους.
Για να μη δείχνουν
βαμμένα τα δόντια μου, αφού απλώσω το κραγιόν, βάζω στο στόμα το δείκτη του χεριού μου και τραβώντας τον αφαιρώ μαζί και το περίσσευμα του κραγιόν.
Τονίζω το περίγραμμα των χειλιών
πριν ή μετά το κραγιόν. Αν θέλετε να είστε σίγουρες ότι το μολύβι «πατάει» επάνω στη φυσική γραμμή, κάντε το περίγραμμα πριν βάψετε το εσωτερικό των χειλιών σας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι πιο διακριτικό, όταν το μολύβι εφαρμοστεί επάνω από το κραγιόν ή το gloss.

Για την επιδερμίδα του προσώπου

Αν ένα φον ντε τεν δείχνει θαμπό το δέρμα μου του δίνω λάμψη απλώνοντας πάνω του μία ιριδίζουσα πούδρα. Για ακόμη εντονότερο αποτέλεσμα απλώνω την πούδρα και κάτω και πάνω από το φον ντε τεν.
Για να αλλάξω την απόχρωση
σε ένα κρεμώδες ρουζ το αναμειγνύω με ένα κραγιόν σε αντίθετη απόχρωση και πριν το απλώσω το δουλεύω στο πίσω μέρος του καρπού μου.

Το μυστικό

Ξέρατε ότι το 35% των αντρών προτιμούν τις γυναίκες που χρησιμοποιούν για το μακιγιάζ τους γήινες αποχρώσεις επειδή θεωρούν ότι έτσι δείχνουν πιο φυσικές; Γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τα βασικά: κονσίλερ, ρουζ, μία σκιά σε καφέ απόχρωση και λίγη μάσκαρα.

οmorfamistika

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook