Οργιάζουν οι φήμες για το τι θα κάνει τελικά η Ford, στην κατηγορία των coupe αυτοκινήτων. Κάποιες θέλουν τους Αμερικανούς να σχεδιάζουν ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο από «λευκό χαρτί», ενώ κάποιες άλλες λένε ότι η Ford δε σκοπεύει να μπει σε αυτή την κατηγορία μέσα στην επόμενη πενταετία.

Όμως, οι νεότερες πληροφορίες μας αναφέρουν πως η σκέψη να υπάρξει μια coupe έκδοση του Focus προκρίνεται, αφού και πιο οικονομική είναι, ενώ συνάμα θα ενισχύσει και το σπορ προφίλ του μικρομεσαίου αυτοκινήτου της εταιρείας.

\"\"

Βέβαια κάποια στελέχη της Ford έχουν τις επιφυλάξεις τους, αφού πολλοί είναι αυτοί στο Δ.Σ. της εταιρείας που υποστηρίζουν ότι μία τέτοια έκδοση δε θα φέρει χρήματα στα ταμεία της εταιρείας, η οποία ακόμα επουλώνει τις «πληγές» της από την οικονομική κρίση των ΗΠΑ αλλά και τη γενναία απόφαση της να μην ενισχυθεί από κρατικό χρήμα, όπως είχαν κάνει οι υπόλοιπες Αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Από την άλλη κάποιοι άλλοι, πιο… επιθετικοί, υποστηρίζουν πως είναι προτιμότερο να υπάρξει μία Cabriole έκδοση του Focus, που θα «χτυπήσει» εμπορικά την αντίστοιχη του Astra και στην coupe κατηγορία να γίνει η αναβίωση του Capri. Αυτό το εγχείρημα βέβαια είναι ιδιαίτερα ακριβό…

Όπως και να έχει και εφόσον δοθεί το τελικό ΟΚ από το ΔΣ της εταιρείας –που είναι και το πιο πιθανό- το Focus Coupe θα βασίζεται στη νέα γενιά του μοντέλου αλλά το set-up θα έχει ρύθμιση με πιο σπορτιφ προσανατολισμό.

Αρχικά, όπως αναφέρει το newsauto.gr, θα παρουσιαστεί στην ST έκδοση όπου κάτω από το μυώδες καπό του θα τοποθετηθεί ο 2.0 EcoBoost κινητήρας ο οποίος θα αποδίδει 250 PS και μέγιστη ροπή 36,7kgm. Αργότερα θα δούμε και τις μικρότερες εκδόσεις των 1,6 lt με 150 – 180 PS, αλλά και τον βραβευμένο EcoBoost των 1,0lt απόδοσης περίπου 130PS…

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook