Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Λιοσάμπι, στις Αφίδνες.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Τις προσπάθειες συνδράμουν 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα ΟΤΑ, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι καπνοί έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του λεκανοπέδιου. Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε τουλάχιστον τρία σπίτια.

Η φωτιά μαίνεται κοντά στη Βιομηχανική Περιοχή Κρυονερίου και δυτικά του στρατοπέδου της περιοχής, στο οποίο ωστόσο δεν φυλάσσονται πυρομαχικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Νίκο Τσόγκα, υπάρχουν ακόμη μικρά μέτωπα στις θέσεις Κοκκινόβραχος, Κοσμοθέα, Κρυονέρι, Δροσοπηγή, Κιούρκα και Άγιος Στέφανος. Η φωτιά παραμένει πολύ δύσκολη, μολονότι η εικόνα έχει βελτιωθεί.

Κανονικά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, και στα δύο ρεύματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό. Πολλοί εξ αυτών καταγγέλλουν ότι άκουσαν εκρήξεις, πριν τη φωτιά.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Εύβοια, στη Μουρτερή Κύμης. Συνολικά 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, με την υποστήριξη ενός αεροσκάφους και ενός ελικοπτέρου.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Καμπιτσάτα Κεφαλλονιάς. Στην περιοχή επιχειρούσαν 17 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο, δέκα εθελοντές και δύο αεροσκάφη.


protothema.gr