Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης κι ο νέος Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Δεικτάκης, σε μια συνάντηση η οποία διεξήχθη μέσα σε πολύ θερμό κλίμα και διαφάνηκε εξ αρχής πως η αγαστή συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές, θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη.

Ο κ. Σχοιναράκης συνεχάρη τον συνομιλητή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα που ανέλαβε, ενώ κατόπιν ανέλαβε να τον ενημερώσει διεξοδικά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως Δήμαρχος Γόρτυνας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα χρέη που κληρονόμησε η δημοτική αρχή, αλλά και στην έλλειψη οικονομικών πόρων που καθιστούν αδύνατη ακόμη και την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του Δήμου.

«Ήταν η πρώτη επαφή που είχα με τον κ. Δεικτάκη, μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ωστόσο δεν ήταν απλά μια εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά μια συνάντηση που φιλοδοξώ να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα για τον Δήμο Γόρτυνας. Αφού λοιπόν του έδωσα τα συγχαρητήρια μου για την νέα θέση που κατέλαβε, στην εξέλιξη της συζήτησης του έθεσα επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και κυρίως αυτά που άπτονται του οικονομικού τομέα.

Τον ενημέρωσα πως τα μηχανήματα του Δήμου μας παραμένουν εδώ και μέρες ακινητοποιημένα, διότι οι προμηθευτές αρνούνται να μας τροφοδοτήσουν με καύσιμα, -με εξαίρεση τα αποριμματοφόρα-, αν δεν τους καταβληθούν τα οφειλόμενα. Τον ενημέρωσα πως ο εργολάβος που έχει αναλάβει την επισκευή των γεωτρήσεων, απέχει από τα καθήκοντά του επίσης επειδή ζητάει να του δοθούν τα δεδουλευμένα του, όπως και τα συνεργεία που φροντίζουν τα οχήματα του Δήμου. Του γνωστοποίησα παράλληλα την αδικία που υφίσταται ο Δήμος Γόρτυνας από την κατανομή των ΚΑΠ, σε σύγκριση με τους Δήμους που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με εμάς

 Όπως ανέφερα στον κ. Δεικτάκη, τους 19 μήνες που λειτουργούν οι Καλλικρατικοί Δήμοι, ο Δήμος Γόρτυνας έχει εισπράξει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ λιγότερα από τους όμορους και όμοιους Δήμους, γεγονός που από μόνο του καθιστά την κατανομή που γίνεται, πέρα για πέρα άδικη. Από την πλευρά του ο κ. Δεικτάκης έδειξε ενδιαφέρον για όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπος μας και γι’ αυτό θέλω να τον ευχαριστήσω.

Παράλληλα δεσμεύτηκε πως τις επόμενες ημέρες θα προγραμματίσει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση με την κατανομή των ΚΑΠ κι ο Δήμος Γόρτυνας να λαμβάνει ποσά αντίστοιχα με αυτά των άλλων γειτονικών Δήμων.» τόνισε στις δηλώσεις του, ο Νίκος Σχοιναράκης, σχολιάζοντας το περιεχόμενο, αλλά και τα συμπεράσματα της συνάντησης με τον κ. Δεικτάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook