Την αντίθεσή του στο να δοθεί η διετής επιμήκυνση στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, μία μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη Σαμαρά στη γερμανική καγκελαρία, κατά την οποία έκανε έκκλησή του για «περισσότερο αέρα».

«Ο περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα και αυτό πολύ σύντομα θα σημαίνει ένα νέο πρόγραμμα (διάσωσης)» δήλωσε ο Σόιμπλε στην εφημερίδα.

«Αυτός δεν θα ήταν σωστός τρόπος να λυθούν τα θεμελιώδη προβλήματα της ευρωζώνης» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι το τρέχον πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε στο τέλος του 2011, θα «τρέχει» για τρία χρόνια.

«Εάν έπειτα από μόλις μισό χρόνο αυτό δεν είναι αρκετό, τότε αυτό δεν είναι μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι το αίτημα για επιμήκυνση δεν συνεπάγεται και αίτημα για περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η διετής παράταση στο πρόγραμμα προσαρμογής θα στοιχίσει περί τα 20 δισ. ευρώ.

 

in.gr