Μήνυμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Independent, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους Ευρωπαίους να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, τον Νοέμβριο.

Σε δήλωση του Λευκού Οίκου προς το Mega αναφέρεται πως η θέση του Αμερικανού προέδρου είναι σταθερή υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αναφέρεται στο μήνυμα, στο οποίο ακόμη επισημαίνεται ότι αναγνωρίζονται οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατανοούν την ανάγκη για παροχή στήριξης, εάν η Ελλάδα αποφασίσει να παραμείνει στο ευρώ, τονίζεται ακόμη στη δήλωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, Αμερικανοί αξιωματούχοι φαίνεται πως ανησυχούν ότι αν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης αποφασίσουν (μετά το κρίσιμο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου) ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά, ώστε να επιτύχει τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και δεν δώσουν τη δόση του δανείου, ύψους 31 δισ. ευρώ, αυτό αυτομάτως θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, λίγες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Οι αξιωματούχοι αυτοί φέρεται να ζητούν από τις χώρες της Ευρωζώνης να αναβάλλουν το ενδεχόμενο να λάβουν δραστικά μέτρα πριν τις 6 Νοεμβρίου, καθώς φοβούνται ότι η αποσταθεροποίηση που θα προκληθεί στις αγορές ίσως πλήξει την προσπάθεια επανεκλογής του Μπάρακ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook