Από σφαίρες αστυνομικών τραυματίστηκαν και οι εννέα περαστικοί στο επεισόδιο που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, με τους πυροβολισμούς έξω από το Εmpire State Building.

Αυτό επιβεβαίωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, καθώς, όπως ανακοίνωσε, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης του επεισοδίου δεν χρησιμοποίησε ξανά το όπλο του, αφού σκότωσε τον πρώην συνάδελφό του.

Ο 53χρονος Τζέφρι Τζόνσον, ο οποίος είχε χάσει πέρυσι τη δουλειά του, πυροβόλησε και σκότωσε πρώην συνάδελφό του μπροστά από το Εmpire State Building.

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει, αλλά τον ακολούθησε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έδειξε στους αστυνομικούς, που έσπευσαν στο σημείο, το δράστη του φονικού. Λίγο αργότερα, ο Τζόνσον έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει τον 53χρονο να βγάζει ένα όπλο από μια τσάντα και να στοχεύει δύο αξιωματικούς της αστυνομίας, οι οποίοι τον πλησίαζαν.

«Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο Τζόνσον πυροβόλησε κατά των αστυνομικών» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ρέιμοντ Κέλι, ωστόσο, όπως είπε, από την τελική καταμέτρηση στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο του επεισοδίου, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Η αστυνομία πιστεύει ότι επρόκειτο για μια προσωπική βεντέτα, κατέληξε ο Κέλι και σημείωσε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός από τους τραυματίες.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook