Άτυχοι στάθηκαν οι Νέοι της Μικτής Κρήτης στην πρώτη τους αναμέτρηση με την αντίστοιχη της Περιφέρειας Αττικής. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Κοκολάκη κρατούσαν μέχρι το 90\’ το προβάδισμα αλλά το γκολ του Ναουμ στην εκπνοή τους στέρησε τη νίκη.

 

Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν πιο απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας υπέρ τους τον αέρα στη Σοχώρα \”άγγιξαν\” το γκολ με τον Κολοκοτρώνη στο 25\’ και τον Τσακίρη στο 33\’. Στην επανάληψη η ομάδα της Περιφέρειας Κρήτης ξεκίνησε καλύτερα και έφτασε κοντά στο 1-0 με τον Κλάδο να βλέπει τον Βούζα να του αποκρούει με δυσκολία το σουτ που επιχείρησε.

 

Στο 59\’ όμως ήρθε το γκολ για την Κρήτη με τον Στέφανο Καλυβιανάκη να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ αιφνιδιάζοντας αμυντικούς και τερματοφύλακα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ σε δυο περιπτώσεις με τον πανήψυλο Αποστόλη Μιχαήλ στο 76\’ και στο 87\’ αλλά οι κεφαλιές του απο αντίστοιχα κόρνερ του Καλυβιανάκη αποκρούστηκαν απο τον τερματοφύλακα Μαρινάκη και τον αμυντικό Τζαφεράκο στη γραμμή.

 

Κι επειδή ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου είναι αμείλικτος και \”τιμωρεί\” την ομάδα που χάνει ευκαιρίες οι Νέοι της Κρήτης πλέρωσαν την αστοχία τους στο 90\’ όταν ο Ναούμ μετά απο πλάγιο του Δασκαλάκη και αδράνεια της άμυνας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας την ισοπαλία στην ομάδα της Αττικής.

 

Πλέον οι δυο ομάδες θα λύσουν τις \”διαφορές\” τους στον επαναληπτικό της επόμενης Τετάρτης (23/3) στα Βριλήσσια.

 

Διαιτητές: Δασκαλόπουλος, Νεοφυτιάδης, Μπέτσογλου (Κορινθίας). 

Περιφέρεια Κρήτης: Κλάδος, Τσιμπιδάκης, Φραγκιουδάκης, Μιχελιδάκης, Κοκολαντωνάκης, Μαραγκουδάκης, Στυλιανάκης (65’ Μιχαήλ), Μπαριτάκης (38’ Παπαδάκης), Ψαράκης, Καλυβιανάκης, Γαλανίδης (77’ Γύπαρης).

Περιφέρεια Αττικής: Μαρινάκης, Δασκαλάκης (65’ Ταυταρίδης), Τζαφεράκος, Τσιανάκας, Επταήμερος, Ρόπας, Τσακίρης, Κλης, Κολοκοτρώνης, Βούζας (82’ Βελλής), Παπάζογλου (77’ Ναούμ).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστώνΜετά το παιχνίδι των Νέων ακολούθησε συνέντευξη τύπου στην οποία μίλησαν οι δυο προπονητές αλλά και οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Γιώργος Κοκολάκης (προπονητής Μικτών Περιφέρειας Κρήτης:

\”Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Ενώσεις που αγκάλιασαν την ομάδα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και φαβορί για την 1η θέση, ενώ γνωρίζαμε ότι το έργο μας θα είναι δύσκολο. Πάντως, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη δική μου ομάδα, όπου παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής που αντιμετωπίσαμε, σταθήκαμε επάξια και ανταγωνιστικά στον αγωνιστικό χώρο και τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους. Στο παιχνίδι των Νέων η Αττική θα μπορούσε να είχε προηγηθεί νωρίτερα, αλλά και εμείς θα μπορούσαμε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ και να τους δυσκολέψουμε ακόμη περισσότερο. Έχουμε ένα ακόμη ημίχρονο, που θα παίξουμε στην Αθήνα, γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας και η καλύτερη ή η πιο τυχερή ομάδα ας περάσει στην επόμενη φάση\”.

 

Μιχάλης Κάτσικας (προπονητής Νέων Περιφέρειας Αττικής):

\” Έγινε ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η ομάδα της Κρήτης είναι εξαιρετική και πιστεύω ο κόσμος που ήρθε και παρακολούθησε και τα δύο παιχνίδια να ευχαριστήθηκε. Στους Νέους, εμείς μπορεί να είχαμε πιο πολλές ευκαιρίες, αλλά η Κρήτη προηγήθηκε στο σκορ. Τελικά εμείς καταφέραμε να σώσουμε την παρτίδα στο τέλος του αγώνα. Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Κρήτης για την τέλεια φιλοξενία που μας παρείχαν και θα κάνουμε τα πάντα για να τους την ανταποδώσουμε στους επαναληπτικούς».

 

Στέφανος Καλυβιανάκης (σκόρερ Νέων Κρήτης):

\”Παίζαμε με μια πολύ δύσκολη και καλή ομάδα, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε, τα καταφέραμε. Σταθήκαμε τυχεροί στο γκολ που πετύχαμε αλλά και άτυχοι στο γκολ που δεχθήκαμε στο 90’. Τώρα, έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας, να δουλέψουμε και θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, να πάμε πιο δυνατοί στην Αθήνα, για να πάρουμε τη νίκη και να περάσουμε στην επόμενη φάση\”.

 

Ζήσης Ναούμ (σκόρερ Νέων Αττικής):

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στην δύναμη και στην αποφασιστικότητα. Εμείς δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά ευτύχησαν να προηγηθούν τα παιδιά. Ευτυχώς καταφέραμε και ισοφαρίσαμε έστω και στο τέλος με ένα δικό μου γκολ, που πιστεύω ότι μας δίνει μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η εμπειρία μας δύο ημέρες στην Κρήτη ήταν εξαιρετική και η φιλοξενία των Κρητικών φανταστική. Τους ευχαριστούμε πολύ και θα ανταποδώσουμε στον επαναληπτικό».

 

Γιώργος Σταράκης (πρόεδρος Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου):

\”Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για το αγωνιστικό και καθαρό παιχνίδι τους. Ιδιαίτερα στα παιδιά της Κρήτης που προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων Βουρβαχή και τους εκπροσώπους των ΕΠΣ Ηρακλείου και Λασιθίου κ.κ. Θεοδοσάκη και Μανιάτη αντίστοιχα για την παρουσία τους.

Ενώ στους Παίδες αγωνίστηκαν παιδιά και από τις τέσσερις Ενώσεις της Κρήτης στους Νέους είχαμε την ιδιαιτερότητα να αγωνιστούν ποδοσφαιριστές μόνο από τις τρεις Ενώσεις. Αυτό το 3 / 4 θα πρέπει να προβληματίσει όσους διοικούν το ποδόσφαιρο, γιατί η Κρήτη είναι ενιαία. Αυτό ήταν το α’ ημίχρονο, θα πάμε στο β’ ημίχρονο στην Αθήνα, για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τον συγκρητισμό.

Έγινε μια γιορτή ποδοσφαίρου και η ικανοποίηση που μας μένει είναι τα λόγια των εκπροσώπων της Αττικής, για την φιλοξενία του τους παρείχαμε\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook