Με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, του βουλευτή Ν. Μαριά, φορέων, αρχών, συγγενών των θυμάτων και πλήθους κόσμου, τιμήθηκε και εφέτος η μνήμη των ομαδικά εκτελεσθέντων κατοίκων των Καλεσίων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ν. Πέτρου και Παύλου, στην κεντρική πλατεία των Κάτω Καλεσών αντί του χώρου της θυσία στο δρόμο Γαζίου Κρουσώνα που είναι κλειστός λόγω των έργων που πραγματοποιούνται, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Συγκεντρωθήκαμε και εφέτος για να τιμήσουμε τη μνήμη των Καλεσανών Ηρώων. Των Ηρώων που δεν λύγισαν στα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Των Μαρτύρων που αντιμετώπισαν τις κάνες των όπλων του κατακτητή με το θάρρος και την αξιοπρέπεια που σήμερα όλοι εμείς θαυμάζουμε. Σήμερα, εκτός από την επιμνημόσυνη δέηση, εκπληρώνουμε το ιερό χρέος που έχουμε, να διατηρούμε ζωντανό το μεγαλείο της θυσίας των προγόνων μας. Δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Αυτό, δεν είναι ένα απλό μνημόσυνο. Είναι η υποχρέωση που έχουμε ως δημοτική αρχή, ως φορείς, ως άτομα, να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά το παράδειγμά τους. Να θυμόμαστε, αλλά και να δίνουμε την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να μαθαίνουν για την ιστορία του τόπου και των προγόνων τους. Να αντλούμε δύναμη και να αντιλαμβανόμαστε πώς οι σημερινές δυσκολίες, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που συνέβη τότε. Αυτοί οι ήρωες, θα βρίσκονται για πάντα ζωντανοί στο μυαλό και στην καρδιά μας».