«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ανακόλουθη με τις με την προγραμματική της συμφωνία, όπως και τα κόμματα με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Αν είναι να ακολουθήσει εντελώς άλλη πολιτική από την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, ας έρθει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης» δηλώνει στη Real Νews, ο Κ.Σκανδαλίδης ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκανδαλίδης μαζί με τους Ευ.Μεϊμαράκη και Δ.Χατζησωκράτη ήταν από τους συντάκτες της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης Σαμαρά.

Στην ίδια εφημερίδα μίλησε και ο βουλευτής Δ.Κρεμαστινός, τόνισε ότι κάθε μέτρο που δεν ειπώθηκε προεκλογικά και είναι αντίθετο προς την προγραμματική συμφωνία θα επιφέρει αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής.

Κατά τον ίδιο, αν η κυβέρνηση υιοθετήσει τέτοια μέτρα οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί τα υιοθέτησε, παραβιάζοντας τη συμφωνία. Στην περίπτωση αυτή δεν αρκεί μόνο η Βουλή να αποφασίσει, αλλά και ο λαός με τη στάση του να τα υιοθετήσει.

» Διαφορετικά ο μόνος τρόπος να αποφευχθούν οι ακραίες κοινωνικές αντιδράσεις είναι τα μέτρα αυτά να εγκριθούν με δημοψήφισμα από το λαό.»

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook