Αναστάτωση προκλήθηκε στους επιβάτες του πλοίου "Φαιστός Παλλάς" λόγω ενός απότομου ελιγμού του πλοιάρχου με αποτέλεσμα το πλοίο για λίγη ώρα να λάβει κλίση και να προκληθεί πανικός στους επιβάτες που πίστεψαν ότι το πλοίο είχε προσκρούσει σε αντικείμενο.

Το πλοίο με 2462 επιβάτες είχε αναχωρήσει στις 11 το πρωί από το λιμάνι του Ηρακλείου εκτελώντας το ημερήσιο δρομολόγιο Ηράκλειο - Πειραιάς.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Flashnews.gr από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα και ενώ το πλοίο βρίσκονταν στα ανοιχτά, ένα μεγάλο αντικείμενο που βρέθηκε στη διαδρομή του, έκανε τον πλοίαρχο να στρίψει απότομα δεξιά με αποτέλεσμα αφενός να προκληθεί πανικός στους επιβάτες και αφετέρου το πλοίο να λάβει για λίγη ώρα κλίση προς τα αριστερά.

Όπως ήταν φυσικό μέσα στο πλοίο και στο κατάστρωμα επικράτησε σύγχυση καθώς επιβάτες τηλεφωνούσαν σε συγγενείς και φίλους αναφέροντας ότι το πλοίο προσέκρουσε σε αντικείμενο και ότι έχει λάβει επικίνδυνα κλίση.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου το οποίο με τη σειρά του επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του Φαιστός Παλλάς ζητώντας επιβεβαίωση για το περιστατικό καθώς και ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών.

Ο πλοίαρχος του πλοίου επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμβάν ωστόσο ανέφερε ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό και ότι ο πανικός που προκλήθηκε ήταν υπερβολικός καθώς δεν επρόκειτο για τίποτα παραπάνω από έναν απότομο ελιγμό, χωρίς να υπάρχει πρόσκρουση του πλοίου.

Αργότερα και καθώς το πλήρωμα αντιλήφτηκε ότι το περιστατικό είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας πανικό, δόθηκε από τα μεγάφωνα ανακοίνωση του πλοιάρχου που εξηγούσε ότι τίποτα το ανησυχητικό  δεν συμβαίνει και ότι η κλίση που πήρε το πλοίο είναι φυσιολογική λόγω του ελιγμού, δίνοντας τέλος στην αγωνία των 2462 επιβατών.

Το πλοίο συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του και αναμένεται να φτάσει περίπου στις 18:00 στο λιμάνι του Πειραιά