Ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Ανωγείων με αφορμή την ολοκλήρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων Ανώγεια Αύγουστος 2012».

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

\”Αγαπητοί συγχωριανοί και αγαπητοί φίλοι ,

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εκδηλώσεων «Ανώγεια Αύγουστος 2012», για την συμπλήρωση των 68 χρόνων από την ολοκληρωτική καταστροφή των Ανωγείων από τους Γερμανούς κατακτητές, θα ήθελα να τονίσω ότι το πνεύμα και τα νοήματα που αναδείχθηκαν τις ημέρες αυτές, είναι καλοί σύμμαχοι για κάθε άνθρωπο που έχει ενεργή την μνήμη του και μπορεί να αντλεί από το δύσκολο ιστορικό μας παρελθόν δύναμη και κουράγιο για να αντιστέκεται στις αναποδιές δύσκολων καιρών όπως είναι αυτοί που ζούμε.

Είναι βαθύτατη η πίστη μας αλλά και βασικό συστατικό της Αυτοδιοικητικής φιλοσοφίας μας για την Ανωγειανή κοινωνία, πως ο πολιτισμός είναι θεμελιώδης παράμετρος κάθε μορφής ανάπτυξης.

Ο Δήμος Ανωγείων , παρόλες τις ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, θα συνεχίσει με την υποστήριξη όλων των φίλων μας, τις προσπάθειες για την παραγωγή πρωτότυπων νέων πολιτιστικών έργων που αντλούν την θεματολογία τους από την μεγάλη πολιτιστική και ιστορική δεξαμενή του τόπου μας.

Θέλω όμως να γνωρίζετε πως βασικά στοιχεία της επιτυχίας αυτών των πολιτιστικών παραγωγών του δήμου είναι:

1ον η προσφορά των Ανωγειανών και όχι μόνο καλλιτεχνών που δείχνει την πίστη τους στ ‘ Ανώγεια και στην αξία των παραδόσεων τους.

2ον η οικονομική στήριξη τους από πολλούς Ανωγειανούς και φίλους των Ανωγείων και

3ον η μεγάλη αφανής και αθόρυβη εργασία των μελών της πολιτιστικής επιτροπής και του στελεχιακού μόνιμου και εποχιακού δυναμικού του Δήμου

Εκ μέρους όλων των δημοτών , λέω για μια ακόμα φορά δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook