Στη φετινή πορεία του Εργοτέλη αναφέρθηκε ο Σήφης Δασκαλάκης μιλώντας «Novaσπορ fm 94,6» ενώ δεν έκρυψε και τα όνειρα και τους στόχους που έχει για το μέλλον. Ο πορτιέρο των «κιτρινόμαυρων» εξέφρασε τη γνώμη του τόσο για τον Απόστολο Παπουτσάκη, όσο και για τον Νίκο Καραγεωργίου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Είναι σπάνιο φαινόμενο να μένει τόσο πολύ ένας Έλληνας προπονητής σε μια ομάδα». 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για την πορεία του Εργοτέλη 

«Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι από τη θέση που είμαστε. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία. Είμαστε ακόμα μέσα στο στόχο μας που είναι να τερματίσουμε ψηλότερα από τη περσινή χρονιά. Ελπίζω στο τέλος να καταφέρουμε να τον πετύχουμε».

Για τη βαθμολογία

«Σίγουρα οι ομάδες είναι κοντά. Δε πρέπει να ανησυχούμε εμείς που έχουμε 32 βαθμούς. Τι να πούνε οι άλλες ομάδες που είναι από κάτω μας. Πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια και να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε. Δεν έχει περιθώρια για να φοβάται αυτή η ομάδα».

Για το αν σκέφτονται τα play off 

«Ναι. Είναι κρυφό όνειρο και αναπτερώθηκε λίγο παραπάνω μετά τις τελευταίες αγωνιστικές. Κάθε ομάδα αυτό πρέπει να κάνει. Να κάνει κάθε χρόνο ένα βήμα παραπάνω. O Εργοτέλης συμπλήρωσε πέντε χρόνια στη Super League και πλέον έχει την εμπειρία να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Οι ουρανοξύστες δε χτίζονται σε μία μέρα. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Κάθε χρόνο πρέπει να ανεβαίνουμε».

Τι είπε για τον Απόστολο Παπουτσάκη

«Όλοι όσοι γνωρίζουμε τον κ .Παπουτσάκη ξέρουμε πως είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Κόσμο δεν έχουμε σαν ομάδα για να τον στηρίξει στις δυσκολίες και με το να γεμίζει την έδρα. Άρα είναι θέμα χρημάτων ότι πάμε καλά. Είμαστε μια οικογένεια και ο πρόεδρος είναι ο «πατέρας» μας».

Η γνώμη του για τον Καραγεωργίου 

«Είναι σπάνιο φαινόμενο να μένει ένας Έλληνας προπονητής τόσο πολύ σε μια ομάδα. Είναι όμως και θέμα διοίκησης καθώς τον στηρίζει. Πολλά παιδιά είμαστε μαζί χρόνια στην ομάδα μαζί με τον Καραγεωργίου και κάνουμε καλά τη δουλειά μας».

Για το αν ο Ολυμπιακός παίρνει δίκαια το πρωτάθλημα

«Όταν η διαφορά είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα δε μπορούμε να λέμε ότι δεν το αξίζει. Ίσως ο Παναθηναϊκός αδίκησε την ομάδα του με τη φετινή του παρουσία. Η διαφορά θα μπορούσε να είναι πιο μικρή. Είναι και θέμα έδρας πάντως. Αν είχε το δικό του σπίτι θα ήταν αλλιώς και αυτό παίζει πολύ ρόλο. Έχω παίξει και στις δύο έδρες των ομάδων και το Γ. Καραϊσκάκης είναι διαφορετική έδρα».

Οι στόχοι του 

«Σίγουρα δεν είναι μόνος στόχος μου ο Εργοτέλης. Έχει προτεραιότητα η ομάδα μου και σέβομαι τον πρόεδρο μου. Θα ήθελα να κάνω ένα βήμα παραπάνω και να βγω έξω από την Κρήτη».