Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» που συμμετέχουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι Παιδικές- Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 και την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, η δραστηριότητα με τίτλο «Ένα ταξίδι στη γειτονιά της Γης», στο χώρο της Παιδικής Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου, με την συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης και τον εμψυχωτή κ. Σωτηρόπουλο Χρίστο.

Ο Ταξιδιώτης των άστρων, Χρίστος Σωτηρόπουλος βρέθηκε στην Παιδική –Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, για να συμπαρασύρει στο ταξίδι του, τους 80 μικρούς επισκέπτες της Βιβλιοθήκης.

Ο ταξιδιωτικός του σάκος περιείχε αντικείμενα που μάζεψε από τις επισκέψεις του στα αστέρια και που με τη σειρά τους τα παιδιά, παίζοντας ….\”αποκάλυψαν\” το περιεχόμενό του και έτσι ξεκίνησε ένα …διαστημικό ταξίδι στο Σύμπαν!

Όπως καταγράφουν τις εντυπώσεις τους, «με διαστημόπλοιο την …αίθουσα εκδηλώσεων της Παιδικής Βιβλιοθήκης ταξιδέψαμε στο γιγαντιαίο Ήλιο μας, περάσαμε από όλους τους πλανήτες και τους ερευνήσαμε για την πιθανότητα ύπαρξης ζωής, ανακαλύψαμε από τι ήταν φτιαγμένοι , περάσαμε από τη ζώνη των αστεροειδών και επισκεφτήκαμε τα άστρα του Γαλαξία μας, για να ανακαλύψουμε ότι ο Ήλιος μας δεν είναι τελικά τόσο μεγάλο σε σύγκριση με άλλα αστέρια στον ουρανό.

Δεν προσπαθήσαμε να μετρήσουμε τα αστέρια, γιατί μάθαμε ότι ήταν περισσότερα από όλους τους κόκκους της άμμου της Γης. Ταξιδέψαμε σχεδόν 3 εκατομμύρια έτη φωτός, στον κοντινότερο γαλαξία σε εμάς την Ανδρομέδα και από εκεί άλλα 13 δισεκατομμύρια έτη φωτός μέχρι την άκρη του γνωστού Σύμπαντος.

Ο ….Ταξιδιώτης των Άστρων, απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις, μας έδειξε βίντεο από τα ταξίδια του στο Σύμπαν και στο τέλος είδαμε για πρώτη φορά τον Ήλιο μας μέσα από ειδικά κιάλια και παρατηρήσαμε πάνω στον ηλιακό δίσκο κηλίδες, που σε μέγεθος ήταν μεγαλύτερες από τη Γη!

Στο τέλος πήραμε δώρο μία αφίσα με το Ηλιακό Σύστημα και το Γαλαξία της Ανδρομέδας και ακούσαμε το υπέροχο παραμύθι «Ο Αστρογάτος » της Σοφίας Ζαραμπούκα από τους εμψυχωτές Θανάση Καραπούλιο και Βιβή Χουδαλάκη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook