Η δραστηριότητα των πετρελαϊκών εταιρειών στην Αλάσκα έχει αμελητέα επίδραση στις πολικές αρκούδες και τους πληθυσμούς θαλάσσιων ίππων της περιοχής, αποφάνθηκε σχετικά δικαστήριο της περιοχής.

Η απόφαση του δικαστηρίου ουσιαστικά στηρίζει νομικά και προστατεύει τους πετρελαϊκούς κολοσσούς, σε περίπτωση που προσβληθεί το οικοσύστημα της Αλάσκας.

Το αποτέλεσμα, όπως ήταν φυσικό, δεν άρεσε καθόλου στους ανθρώπους του Κέντρου Βιοποικιλότητας που, μέσω της δικηγόρου τους, Ρεμπέκα Νόμπλιν, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά και απογοήτευσή τους.

Σύμφωνα με την Πράξη για την Προστασία Θαλάσσιων Θηλαστικών, απαγορεύεται η κακοποίηση ή ενόχληση που μπορεί να βλάψει καθ\’ οιονδήποτε τρόπο τη συμπεριφορά, τη μετανάστευση, τη γέννηση και το μεγάλωμα του είδους.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι βιολόγοι είναι ο θόρυβος των μηχανημάτων στις εξέδρες πετρελαίου, αλλά και εντός της θάλασσας, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο των ζώων της Αλάσκας.

Τέλος, από την πλευρά των εταιρειών πετρελαίου συμφωνήθηκε ότι η δραστηριότητά τους θα περιορίζεται μακριά από τις ακτές για να μειωθεί ο κίνδυνος βιολογικής καταστροφής.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook