Για τις επαφές του σε Βερολίνο και Παρίσι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς θα περάσει το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ, την Κυριακή, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για αναστροφή του κλίματος υπέρ της χώρας στην Ευρώπη.

«Εμείς αυτήν τη μάχη δίνουμε, πέρα και πάνω από κόμματα και φωνές που ακούγονται. Εμείς αυτή τη μάχη θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε, γιατί αυτό απαιτεί σήμερα η πατρίδα μας και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε» υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από τον κύκλο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους Μέρκελ-Ολάντ.

Ο κ. Σαμαράς σε όλους τους συνομιλητές του ανέπτυξε τις σταθερές θέσεις της κυβέρνησης ότι είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θετικό θεωρεί η κυβέρνηση ότι και οι δύο ηγέτες, Μέρκελ και Ολάντ, έκαναν κατηγορηματικές δηλώσεις ότι επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο θερμός ήταν ο κ. Ολάντ, ωστόσο δεν υπήρξε διαφοροποίηση μεταξύ των δύο αρχηγών των ισχυρότερων κρατών της Ευρώπης για το θέμα της Ελλάδας.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι «θα πρέπει να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις, αλλά ότι τα οικονομικά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να προχωρήσουν κατά τρόπο που να τα αντέξει ο ελληνικός λαός».

Οι υπεύθυνοι της Γερμανίας έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματα που βάζουν.

Πάντως και οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν, σε διαφορετικούς τόνους ο καθένας, ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την έκθεση της τρόικας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook