«Σκληρή» ανακοίνωση για τα νέα προωθούμενα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι: «Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταγράφει ως επιτυχημένες τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ευρωπαίους ηγέτες, όπου επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα η κοινή τους προσήλωση στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική, ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί τη νέα λεηλασία στα εισοδήματα και τα δικαιώματά του».

Το γραφείο τύπου του κόμματος τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, δεν μπορεί να κρύψει ότι το νέο πακέτο μέτρων θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο οικονομικό εκτροχιασμό, κοινωνική αποδόμηση και ένα νέο σπιράλ ύφεσης και ανεργίας. Καμία επίκληση για τη \”σωτηρία\” της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ δεν είναι δυνατό να αντικρούσει ότι η ευρωζώνη διαλύεται από τις ακραίες πολιτικές λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας».

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι «στόχος του μνημονίου δεν είναι η απάντηση στη βιωσιμότητα του χρέους και η παραμονή στην ευρωζώνη, αλλά η εφαρμογή μιας βάρβαρης πολιτικής που εξαθλιώνει τους λαούς και συρρικνώνει τη δημοκρατία και ως τέτοιο πρέπει να ανατραπεί από τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook