Ανοιχτό παραμένει το θέμα της μεταφοράς των 200.000 μαθητών σε όλη τη χώρα και μετά τη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον υπουργό Εσωτερικών Ε.Στυλιανίδη.

Ο υπουργός Εσωτερικών επικαλούμενος την αδυναμία της συντριπτικής πλειονότητας των Δήμων να ολοκληρώσουν τη διαδικασία των διαγωνισμών για την μεταφορά των μαθητών, αρμοδιότητα που περιήλθε στους δήμους με το νόμο του «Καλλικράτη», ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη των Περιφερειαρχών, ώστε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι Περιφέρειες να αναλάβουν την ευθύνη εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αλλά και οι περιφερειάρχες που συμμετείχαν στην σύσκεψη έθεσαν από κοινού στον υπουργό τις προϋποθέσεις, ώστε να αναλάβουν εκ νέου την αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών για την σχολική χρονιά.

Ο κ. Σγουρός ζήτησε να υπάρξουν συγκεκριμένες έγγραφες δεσμεύσεις και εάν είναι δυνατόν νομοθετικές διασφαλίσεις πέραν των οικονομικών υποχρεώσεων που έχει το Κράτος απέναντι στις Περιφέρειες από την περσινή χρονιά, αλλά και τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν για την επόμενη σχολική περίοδο.

Συμφωνήθηκε η τελική απόφαση των περιφερειαρχών να σταλεί εγγράφως προς το Υπουργείο, αφού αναλάβει εγγράφως και το ίδιο τις δεσμεύσεις που ζητήθηκαν.

Τέθηκε επίσης και το πρόβλημα των περικοπών των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τις Περιφέρειες που ξεπερνά σε ορισμένες ακόμη και το 68% σε σχέση με το 2011.

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να δοθούν οι αναγκαίοι πόροι και να αποφευχθούν τα χειρότερα σε ένα νέο θεσμό που -όπως είπε- η κυβέρνηση τον πιστεύει και τον στηρίζει.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook