Τρεις αμερικανικές πολιτείες στον κόλπο του Μεξικού, στην νοτιοανατολική πλευρά των ΗΠΑ, τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το βράδυ της Κυριακής, καθώς τις προσεγγίζει η τροπική καταιγίδα Ισαάκ -η οποία έχει ήδη φέρει ισχυρούς ανέμους και βροχές στη Φλόριντα. Το σύστημα κακοκαιρίας, που εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί σε κυκλώνα την Τρίτη, αναμένεται να χτυπήσει τις ακτές νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι κυβερνήτες της Λουιζιάνα, του Μισισιπή και της Αλαμπάμα ακολούθησαν την ενέργεια του κυβερνήτη της Φλόριντα, ο oποίος έθεσε την πολιτεία του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια ημέρα πριν.

Και οι τρεις κυβερνήτες εξέδωσαν υποχρεωτικές διαταγές εκκένωσης, σε ορισμένες περιοχές που απειλούνται.

«Τους προτρέπουμε όλους να προετοιμαστούν τώρα για τον ερχομό της καταιγίδας» ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Μπόμπι Τζιντάλ, τονίζοντας την ανάγκη κάθε οικογένεια να αποθηκεύσει νερό, τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής, ρούχα και φάρμακα.

Η πορεία του Ισαάκ δεν μπορεί να προβλεφθεί με βεβαιότητα, αλλά το αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων εκτιμά ότι το σύστημα κακοκαιρίας, που βρίσκεται τη Δευτέρα ανοικτά των δυτικών ακτών της Φλόριντα θα κινηθεί βορειοδυτικά, θα ενισχυθεί σε κυκλώνα στα ανοικτά της Αλαμπάμα τα ξημερώματα της Τρίτης και θα κινηθεί στις ακτές του Μισισιπή τα ξημερώματα της Τετάρτης.

 Στο Σεντ Τσαρλς, κοντά στη Νέα Ορλεάνη, οι τοπικές αρχές ζήτησαν από 53.000 κατοίκους να απομακρυνθούν εν όψει της καταιγίδας. Επίσης, νέα προειδοποίηση για τη Λουιζιάνα εκδόθηκε τη Δευτέρα, καθώς η τροπική καταιγίδα πλησιάζει την περιοχή.

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Ρόμπερτ Μπέντλεϊ, ζήτησε από τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις, ενώ ο Φιλ Μπραίαντ, κυβερνήτης του Μισισιπή, δήλωσε ότι η απειλή του Ισαάκ ελήφθη «πολύ σοβαρά».

Ήδη ο Ισαάκ έφτασε στη Φλόριντα. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου επηρεάστηκε από την τροπική καταιγίδα που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε εννέα άτομα, οκτώ από τα οποία στην Αϊτή.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αποφάσισε την αναβολή του συνεδρίου του στην Τάμπα της Φλόριντα για μία ημέρα.

Μέχρι στιγμής, ζημιές από το πέρασμα του Ισαάκ έχουν καταγραφεί στην Καραϊβική -με οκτώ νεκρούς στην Αΐτή και δύο στη Δομινικανή Δημοκρατία και προβλήματα στην Κούβα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook