Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, πλήθος κόσμου ανηφόρισε προς τη λίμνη του Ζαρού την Κυριακή 26/8 για να δροσιστεί και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις με αφορμή τη γιορτή νερού.

Ο Δήμος Φαιστού διοργάνωσε με επιτυχία τη γιορτή νερού, μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με θέμα το υγρό στοιχείο. Ο καθιερωμένος πλέον διαγωνισμός ψαρέματος στη λίμνη του Ζαρού  ξεκίνησε στις  10.00 το πρωί με αρκετές συμμετοχές και όρεξη για παιχνίδι.

Εκτός από το διαγωνισμό ψαρέματος, παιχνίδια νερού αλλά και ζωγραφιές για τα μικρά παιδιά με την καθοδήγηση ειδικών, πρόσφεραν στιγμές δημιουργίας και ξεγνοιασιάς δίπλα στην πανέμορφη λίμνη του Ζαρού. Επίσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πέστροφα ψητή η οποία προσφέρονταν δωρεάν προς όλους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τη Δήμαρχο Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Φαιστού οι οποίοι υποδέχθηκαν την πολυμελή αντιπροσωπεία  από το Δήμο του Mainburg στη Γερμανία γιορτάζοντας έτσι τη συμπλήρωση 10 ετών από την αδελφοποίηση του πρώην Δήμου Ζαρού με τη Βαυαρική πόλη.

Η πολυμελής αντιπροσωπεία συνοδεύονταν από τον νυν Δήμαρχο του Mainburg κ.Sep Raisar, τον βουλευτή Βαυαρίας κ. Martin Noemaier, τον πρώην Δήμαρχο του Mainburg κ.Sep Egker, καθώς και τον Πρόεδρο των αδελφοποιημένων πόλεων κ. Martin Shounhoumber.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης η Δήμαρχος Φαιστού και ο ομόλογος της του Mainburg, αντάλλαξαν απόψεις για την αξιοποίηση της περιοχής και την ανάδειξη της ως ένα ιδιαίτερου κάλλους τοπίο με σημαντική ιστορική και πολιτισμική αναφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι την όλη εκδήλωση έντυσε με τις μελωδίες της η ομάδα μουσικών από την πόλη της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους και είχαν μια σειρά επαφών με τοπικούς φορείς καθώς και παραγωγούς ώστε να αναπτύξουν μελλοντικές συνεργασίες.

Για την επίσκεψη της Γερμανικής αντιπροσωπείας στην λίμνη του Ζαρού και με αφορμή τη γιορτή νερού που διοργάνωσε ο Δήμος Φαιστού, η δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στη λίμνη του Ζαρού σε μια περιοχή που είναι γνωστή για το καθαρό της περιβάλλον και το όμορφο τοπίο της για να τιμήσουμε το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης, το νερό. Ο Δήμος Φαιστού θέτει ως προτεραιότητα να διαφυλάξει αυτό το αγαθό και να διαδώσει την αξία του και πόσο σημαντικό είναι κάτι που διαπίστωσαν και η αντιπροσωπεία από την πόλη του Mainburg που επισκέφτηκε σήμερα τη λίμνη του Ζαρού. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που εργάστηκαν για να έχει επιτυχία μια τέτοια εκδήλωση».

Το ίδιο εντυπωσιασμένος δήλωσε και ο Δήμαρχος του Mainburg κ.Sep Raisar που μαζί με τα μέλη της αποστολής επισκέφτηκαν τη λίμνη και παρακολούθησαν από κοντά τις εκδηλώσεις για τη γιορτή νερού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook