Δεκαπέντε φωτιές βρίσκονται σήμερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα σε Αρκαδία, Λακωνία, Λευκάδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Γρεβενά, Φλώρινα, Φθιώτιδα, Πήλιο και Μεσσηνία.

Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στις 6 το πρωί στην περιοχή Κιάφα στο Κορωπί. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά καίει σε έκταση όπου δεν υπάρχουν κοντά σπίτια, ενώ ξεκίνησε από έναν καταυλισμό Ρομά.

Τα κυριότερα μέτωπα που απασχολούν την Πυροσβεστική είναι τρία. Στο κορωπί, στις Πετριές στην Εύβοια που καίει από τις 24/08 και μία φωτιά εισαγωγής από τα Σκόπια που εκδηλώθηκε στις 26/08 στη Φλώρινα.

Αναλυτικά, δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά έφτασε στον οικισμό Ριβιέρα προκαλώντας -σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία- ζημιές σε 2-3 σπίτια, ενώ κάτοικοι του οικισμού εγκατέλειψαν τις οικίες τους.

Επίσης, στο Πήλιο υπό τον μερικό έλεγχο των ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής τέθηκε λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα το πύρινο μέτωπο, που κατακαίει την ευρύτερη περιοχή των Καλών Νερών προς τον Άγιο Αθανάσιο και εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ της Δευτέρας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και πιο συγκεκριμένα σε μήκος ενός περίπου χιλιομέτρου πλησίον του οικισμού Ογλά, μεταξύ Αγίου Αθανασίου και Αργυραίικων.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, δίνοντας κυριολεκτική μάχη με τις φλόγες και μάλιστα κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, μεγέθους 6 – 7 μποφόρ, κατάφεραν να σώσουν μέσα από τις φλόγες τις περιουσίες των κατοίκων, που μέχρι και τη 1.00 περίπου τα ξημερώματα έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν επικίνδυνα τους κόπους μιας ζωής. (Διαβάστε περισσότερα από το e-volos.gr εδώ)

Ακόμη, μία δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λυκόχια Αρκαδίας κοντά στη Μεγαλόπολη τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις τέσσερις τα ξημερώματα . Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και άλλα δύο αεροπλάνα τύπου πετζετέλ.

Πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη στην Καρύνια Λακωνίας σε χορτολιβαδική περιοχή όπου επιχειρούν συνολικά 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα αεροσκάφος.

Παράλληλα, τρία ακόμα μέτωπα είναι σε εξέλιξη από την Κυριακή σε Γρεβενά και Φλώρινα. Συγκεκριμένα, στα Γρεβενά, υπάρχουν δύο μέτωπα στο Δασύλλιο και το Φελί , χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στον Σκοπό Φλώρινας, η πυρκαγιά προέρχεται από την ΠΓΔΜ και καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση.

Πυρκαγιά, τέλος, εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην ανατολική Φθιώτιδα και καίει σε δασική έκταση στους πρόποδες του όρους Όρθρυς, στην περιοχή \”Γκιούζι\”, πάνω από την Παλαιοκερασιά. Λόγω του δύσβατου της περιοχής το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο.

\”Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τους πυροσβέστες. Υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου είναι στην διάθεσή τους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην περάσει το δρόμο και κατέβει χαμηλά στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας και μετά προς την Παλαιοκερασιά\”, είπε στο LamiaReport, ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, που βρίσκεται στην Παλαιοκερασιά.

Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα από Στυλίδα και Λαμία με 8 πυροσβέστες και10 άτομα πεζοπόρο της

Π.Υ και της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, ενώ σε δύο ακόμη πυρκαγιές θα επιχειρούν, όλη τη νύχτα, οι πυροσβέστες της Φθιώτιδας.

Η πρώτη είναι στο Περιβόλι Σπερχειάδας στη Δυτική Φθιώτιδα, όπου η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα, είναι υπό έλεγχο και η δεύτερη είναι στην Αρκίτσα, όπου παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις εστιών της μεγάλης προχθεσινής πυρκαγιάς, που έκανε στάχτη περισσότερα από 100 στρέμματα πευκοδάσους στην περιοχή \”Μαμάκα\” της Λοκρίδας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής , όπως και η δασική πυρκαγιά στη Μεγάλη Κερασιά, στην Καλαμπάκα.

Υπό μερικό έλεγχο και η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λανάκι Λευκάδας. Στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο και 4 αεροσκάφη.

Ακόμη, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση Πύλου του νομού Μεσσηνίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το μεσημέρι 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook