Με κάθε επισημότητα τίμησε ο Δήμος Φαιστού τον προστάτη Άγιο του Τυμπακίου και πρώτο Επίσκοπο Κρήτης Άγιο Τίτο.
Πλήθος κόσμου συνέρευσε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι, τόσο την παραμονή εορτασμού, όσο και στις 25 Αυγούστου.

Την ημέρα εορτασμού του Αγίου Τίτου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριου. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε επίσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας τιμώντας την Ιερά Μητρόπολη, το Δήμο Φαιστού, αλλά και τη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, Ο Αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Νίκος Μαρκάκης, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Φαιστού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατού, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη δήλωσε με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη του Τυμπακίου: « Σήμερα τιμούμε τον προστάτη του Τυμπακίου Απόστολο Τίτο ο οποίος υπήρξε ο πρώτος επίσκοπος Κρήτης. Με βαθειά συνείδηση, λοιπόν, του χρέους μας έναντι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της Κρήτης αλλά και της περιοχής μας τιμούμε τον Άγιο που μετέδωσε το Χριστιανισμό στην ιδιαίτερη πατρίδα μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook